Fúvószene, skót duda, majorett felvonulás és Vastag Tamás tette színessé a hétvégi Jánossomorjai Kulturális és Gasztronómiai Fesztivált, azonban a létszám jócskán elmaradt a várttól. A szervezők szerint változásra van szükség, hogy megmaradjon a rendezvény.

A helyi németség egyik legfontosabb éves összejövetele idén is kellemes kikapcsolódást kínált a városiaknak és az ide látogatóknak. Különleges skótdudaszóra ébredhettek a későn kelők szombaton, Kéri György skótduda művész nyitotta az idei JÁKUGA fesztivál színes programjait. A két éve már helyben sikert aratott skótduda-művész előadásában ismert slágerek és filmzenék is helyet kaptak.

Fotógaléria a képekre kattintva

 

A rendezvény egyik legkiemelkedőbb eseménye a mosonmagyaróvári, nyúli és a pázmándfalui majorette csoportok fúvószenekarokkal közös előadása volt. A csoportok külön-külön is érdekes koreográfiákat mutattak be.

A német családi napból átalakult fesztivál mára már nemcsak a német kultúrát szeretné bemutatni, hanem szórakoztatni szeretné a város és a környék lakóit, mondta el a szervező Wennesz József Károly. Évről évre különböző nemzetiségi csoportok is helyet kapnak a fesztivál programjában. A kimlei Malei Dunaj énekkar és a Konopi tánccsoport horvát népdalokkal és táncokkal állt a színpadra. A paksi Roger Schilling fúvós zenekar hagyományos német dallamokkal szórakoztatta a résztvevőket.

A nézőszám azonban elmaradt a várttól, a szervezők elmondták, szomorúak, amiért a helyi németajkú, német gyökerű lakók zöme is elkerülte a rendezvényt.

 

 

Bár a napközbeni programok nem túl sok érdeklődőt vonzottak, estére megtelt a szentpéteri templomtér. Vastag Tamás a koncertjére sokan voltak kíváncsiak. Az estét a mosonmagyaróvári Henhouse zenekar koncertje zárta.

Az idén már csak egy napos fesztiválra a szervezők várakozásainál kevesebben látogattak ki, ezért elmondták a következő években komoly változásra lesz szükség ahhoz, hogy a JáKuGa fesztivál megmaradhasson.

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-