Túrkeve tábor, úgy visszavágyom… ezzel búcsúztak a tábortól a gyerekek: Majd száz jánossomorjai diák énekelte Tóth Mária tanítónő sorait, a két turnus búcsúestjein csütörtökön, illetve vasárnap este, a tábortűz mellett. Harmadszor indult neki városunk diáksága a hosszú útnak, először 47 alsós, majd 48 felsős töltött öt napot a túrkevei táborban.

 

 

A kicsik különböző csapatokra osztva bemutatták saját magukat, játékos és sportos vetélkedőkön vettek részt, az estéket pedig éjszakai fürdőzés, valamint pizsipartis gyerek diszkó koronázta meg. Minden nap fő eseménye a strandolás volt, mely kiegészült egyéb szabadidős tevékenységekkel, így például lehetőség nyílt közös rajzolásra, illetve bütykölésre is.

A felsősöknek látványos vízi vetélkedőt, valamint sportágválasztó délelőttöt szerveztek a tanárok, utóbbi során asztalitenisz, jóga és strandfoci között válogathattak a nebulók, akiknek erőnlétét néha a hőség is próbára tette. A sport és a játék mellet mindkét csapat látogatást tett Túrkeve református templomában, ahol Kereszti Roland lelkész bemutatta az épületet, valamint a helyi gyűjteményből létrehozott világháborús kiállítást. A legbátrabb alsósok keze alatt még az orgona sípjai is felzengtek.

 

 

A három túrkevei év mindegyikéről elmondható, hogy a gyerekek tartalmas programokon vettek részt, és nagyon jól érezték magukat. A tábor jövője mégis kérdésessé válhat, hiszen az erre fordítható források idéntől megszűnnek, a nagy távolság pedig jelentősen növelné a költségeket.

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-