Jánossomorjaiakkal a soraiban készült városunkban három nemzeti válogatott is. A férfi baseball válogatott és a női softball válogatott is városunkban készült egy-egy országok közötti csatára. Nem csak a baseball utánpótlásnak, a neves versenyekre való felkészülésnek is az egyik legfontosabb helyszíne lett az utóbbi időben Jánossomorja.

Péntek délután még jó tanácsokkal látta el az U21-es baseball magyar válogatott tagjait a vezetőedző a jánossomorjai pályán. A játékosok a szombati, bécsi Duna Kupa előtt tartottak egy átmozgató edzést a helyi pályán. A csapatban ismerős arcokat is találhattunk, Radványi Tamás, Felsővári Gergő és Diós István is a játékosok között volt. Moruta Roberto, a csapat edzője elmondta, ezzel az új, fiatal csapattal indulnak az idei Duna Kupán, mert az új vezetőség nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra. Az edzésre pedig azért volt szükség, mert szinte az ország összes nagy csapatából kerültek a válogatottba játékosok, így például Budapestről, Érdről valamint Jánossomorjáról is.

Fotógaléria a képre kattintva

 

A játékosokat egy amerikai edző is segíti, aki szerint ez a fiatal csapat még nagy sikereket érhet el a jövőben.  Sam Siddall, a csapat másik edzője csak annyit várt el a csapattól, hogy 100%-os teljesítményt nyújtva csak a játékra koncentráljanak, ezzel is megmutatva, hogy milyen erős a magyar utánpótlás ebben a sportágban. Bár a fiúk teljesítményére nem lehetett panasz, a rutinosabb játékosokból álló mezőnyben csak a harmadik helyet tudták megszerezni szombaton, Bécsben.

 

Hölgyek öröme

 

A baseball női ágával, a softballal is találkozhattak újra a Jánossomorjaiak, hiszen május végén a softball női válogatott is járt városunkban – ahogy egyszer már pár évvel ezelőtt tették ugyanezt. Ők szintén a Duna Kupa előtti utolsó edzést tartották itt – akkor a rossz idő miatt a sportcsarnokba szorulva. Úgy tűnik, ezen az ágon sem marad alul Jánossomorja, hiszen egykori játékosa Péter–Héderi Adrienn ekkor mutatkozhatott be először a válogatottban. A fiatal játékos elmondta, hogy baseballozni még Jánossomorján kezdett, majd mivel tanulmányai Budapestre szólították ott folytatta a sportot és így került be a magyar válogatottba. Igaz a tornán csak a negyedik helyet tudta megszerezni a válogatott, mégsem csüggednek, hiszen a keretbe rengeteg új játékos érkezett nemrég.

 


Adrienn (balra) ismét a jánossomorjai pályán készülhetett

 

-hirdetés- -hirdetés-