Kiprich, Zámbó és Vincze csak pár név azok közöl a focisták közül, akik pályára léptek szombaton Várbalogon. A 30 gólt hozó mérkőzésen helyi öregfiúk fogadták a magyar válogatott öregfiúkat. Utóbbiak átlag életkora 50 év fölött van, ám ez a mutatott játékon nem látszott.

Fotógaléria a képre kattintva

Nem mindennapi mérkőzésre csábították a nézőket Várbalogon. A magyar válogatott öregfiúk csapata és a helyi öregfiúk mérték össze tudásukat, így most nem csak a képernyők előtt nézhették a régi nagy öregek, Zámbó Sándor és Váczi Zoltán mozdulatait a szurkolók.

A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy a rutinosabb nemzeti válogatott játékosai könnyen kerekednek a várbalogiak fölé, de a félidőre már mindkét csapatnál ugyanannyi gólt jegyezhetett fel a bíró. A nemzeti válogatott egy helyi erővel is erősített, szinte az egész mérkőzés alatt Hegedűs Péter állt a kapuba, aki sokszor tört borsot a várbalogiak orra alá. De végül még ő sem tudta megállítani a várbalogi öregfiúkat, így a mérkőzést 17:13-as hazai vezetésnél fújta le a játékvezető.

A mérkőzést egyik csapat sem vette félvállról, így a válogatott játékosokban maradt egy kis tüske a lefújás után. Váci Zoltán elmondta, hogy bár náluk jóval magasabb volt az átlag életkor, mégsem szabad ennyire könnyelműen focizni, ahogy tették. Bár nem az eredmény a fontos, mégis mindent meg kell tenni a pályán a győzelem érdekében.

A fontos meccset komoly előkészületek is megelőzték a várbalogi csapatnál. Németh Tivadar, a helyi sport egyesület vezetője és a játékosok az elmúlt egy hétben többször is edzettek együtt, mégis számára az volt a legszebb pár perc a pályán, amikor két testvérével és két fiával együtt focizhatott.

A rutinos válogatott öregfiúk azonban nem készülnek ilyen komolyan a meccsekre. Zámbó Sándor, a csapat korelnöke 70 évesen focizta végig a 40 percet. Mint elmondta nem készülnek különösebben ezekre a meccsekre, hiszen amit régen megtanultak nem felejtették még most sem el, valamint már ismerik egymás gondolatait egy-egy támadásnál.

 

 

A különleges mérkőzés célja azt volt, hogy a játékosokat közelebb hozza a szurkolókhoz.A meccset közel háromszázan drukkolták végig. A végén pedig még az is elégedetten távozott a pálya mellől, aki már hosszú évek óta támogatja a csapatot.

-hirdetés- -hirdetés-