Jánossomorja nem engedi el a fiatalok kezét: Fontos cél, hogy a most elballagó gyerekek ne veszítsék el kötődésüket városuk iránt. A múlt héten az önkormányzat is elbúcsúzott a nyolcadikosoktól. Egy városi címerrel ellátott pen-drive-ot is átadtak mindenkinek, hogy segítse őket a tanulmányokban. De finomságok is várták a búcsúzókat, amire szintén az önkormányzat látta vendégül a három osztályt. A jegyző, az alpolgármester és a polgármester köszöntötte a középiskolába készülőket.  A város utoljára még pár hasznos tanáccsal igyekezett útjára engedni a fiatalokat.

 

Fotógaléria a képekre kattintva

 

A diákok megköszönték az iskolaévek alatti segítséget, támogatást. És bár szomorú volt a búcsúzás, mégis örültek annak, hogy fontosak a városvezetés számára.

Az önkormányzat igyekszik megtartani fiataljait. Márpedig a középiskolába menők korosztálya az egyik legveszélyeztetettebb e téren, hiszen sokan távol kerülnek az otthontól és esetleg a környéken nehezen használható szakmákat választanak. Őket jórészt az érzelmi kötődésben lehet megerősíteni, így Lőrincz György most is hangsúlyozta, a közösség visszavárja a diákokat, bárhová kerülnek is az életben, mindig Jánossomorja részei maradnak.

 

 

Jánossomorja szeretné komoly programot megvalósítva helyben tartani fiataljait. A fiatalokat helyben tartó helyi programot évek óta kidolgozták már. Sokszor hangsúlyozták fontosságát, ám tényleges lépések alig történtek a korábbi években. Több helyi civil és számos szakember működött közre benne. Része lenne a pályaorientáció, középiskolai ösztöndíjrendszer, a munkához, a kedvezményes lakáshoz jutás segítése és a kulturális élet fejlesztése is.

HT

-hirdetés- -hirdetés-