Jövőre is megye I-ben a JSE – A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság pontvadászata véget ért, melyben a jánossomorjai felnőtt csapat az eddigi leggyengébb eredményt produkálta, ám ez mégis elég lesz a bent maradáshoz. Tavasszal edzőváltást hajtott végre a klubvezetés, így a szezont kezdő Horváth Csaba helyére Drobnitsch Tamás került, aki tizenegy mérkőzésen irányította a csapatot. Úgy tűnt, a korábban sikeres tréner ezúttal is csodát tesz, hiszen hazai pályán 2-1-re rögtön meg is vertük a hatszoros bajnok Győrszemerét. A további meccsek azonban rosszabbul sikerültek.

 

A szezon talán legfontosabb pillanata – A vezető gól előtti testcsel a Győrszemere elleni mérkőzésen

 

 

 

Lejtmenet a tabellán

 

Ami a legbosszantóbb, hogy a zsinórban elszenvedett három fiaskó mindegyike egygólos vereség volt, a mieink hadilábon álltak a szerencsével is. 2-3 a győri DAC és a Kapuvár ellen, 1-2 az Öttevénnyel szemben.

Aztán megint reménykedhettünk, hiszen a Lipótot saját otthonában vertük 2-1-re, így lépéselőnybe kerültünk a bent maradásért folytatott harcban. Azt ezt követő negatív széria azonban az utolsó, a tizenhatodik helyre lökte a csapatot.

Ez azt jelentette, hogy felesleges számolgatni a feljutókat, az együttes nagy valószínűséggel kiesik. Az utolsó három fordulóban azonban olyan riválisokkal kerültünk össze, akik kevésbé voltak motiváltak. A Lébény és a Bácsa középcsapatként zárt, a Nyúl pedig lecsúszott a dobogóról. A Jánossomorja együttese viszont az életéért küzdött, így a siker nem is maradt el.

 

Sikeres hajrá

 

A kapott gól nélkül begyűjtött 9 pont a 14. helyig juttatta a mieinket, ez pedig megyei első osztályú tagságot jelent jövőre. A bajnokságot megnyerő Csorna jövőre az NB III-ban indul, helyére megyei II. osztályú bajnok kerülhet. Feljutási szándékát eddig csak egyetlen csapat jelezte, így az is előfordulhat, hogy idén senki nem esik ki, aggódnia elsősorban a mögöttünk végző Petőházának és Fertőszentmiklósnak kell.

Bár a szezon az utóbbi évek leggyengébbje volt, a vezetők már inkább a jövőbe tekintenek és megfogalmazták új elvárásaikat. Kiss Sándor, a JSE nemrégiben újraválasztott elnöke szerint a 6-10 hely valamelyikét szeretnének stabilan megszerezni, erős középcsapattá válni. – „Eldöntöttük egy éve, hogy a helyi fiatalokat beépítjük. Most sem szeretnénk senkit elküldeni, hiszen a város szülöttei, még ha nem is annyira eredményesek. Egy kicsit több lelkesedéssel, odaadással szerintem az első csapat tagjai lehetnek.”

 

Utánpótlás

 

Az U19-es gárda hetedik helyen zárt, ami sikerként könyvelhető el, figyelembe véve, hogy több játékos is még csak 16 éves. Az U16-os együttes ezüstérmes lett, a fiatalabb utánpótlás csapataink a negyedik helyeket szerezték meg a korosztályos bajnokságokban.

 

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-