Sok jó ember kis helyen is elfér – de lehetne még ide vágó szólásmondásokat idézni, aki nem hiszi járjon utána… Félpályás útlezárásokkal találkozhatunk a 86-os főút Rákóczi utcai szakaszán az elkövetkezendő két napban, javítják ugyanis az út- és padkahibákat. A munka ütemezett, a 86-os főút korábbi teljes felújítása óta jelentkezett romlásokat javítja most ki terv szerint a közútkezelő, a teljes szakaszon a hónap végéig. Sajnos, épp most értek Jánossomorjára, azon a héten, amikor a forgalomelterelés amúgy is próbára teszi a város forgalmát, a lakók türelmét és elővigyázatosságát. Az önkormányzat jelezte a problémát a kivitelező felé, de azt a választ kapta, hogy a munka nem engedélyköteles, és most értek erre a szakaszra – tudtuk meg a város építésügyi szakemberétől. A munkát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végezteti, mivel ő volt az út felújításának lebonyolítója is.

Úgy látszik, nincs elég bajunk a vasúti átjáró felújításával és az eltereléssel, most még a szentpéteri főutcán is torlódásokra, várakozásokra kell számítanunk. Nem beszélve arról, hogy történik mindez a tanítás utolsó hetében, az óvodai és iskolai ballagások idején.

 

 

A város kedden megpróbál enyhíteni a gondokon: hideg aszfalttal igyekszik betömni azokat a kátyúkat, amik a kerülő út Sarok közi szakaszán nehezítik a forgalmat, és az elmúlt napok használata során balesetveszélyessé mélyültek. Ezen a szakaszon igyekeznek a forgalom legkevesebb lassításával dolgozni, de a károk megelőzése érdekében el kell kezdeni a gyors, átmeneti javításokat. Az önkéntes tűzoltók az elmúlt napokban többször is fellocsolták már a poros padkákat, hogy a nagy melegben csökkentsék a porfelverődést.

A város tehát még nagyobb türelmet, még nagyobb óvatosságot kér a közlekedőktől péntekig. A tervek szerint akkora térhet vissza minden szó szerint a régi kerékvágásba.

 

Hauptmann Tamás – JTV

-hirdetés- -hirdetés-