Egy hegyeshalmi férfi fulladt bele az andaui tóba szombaton este – tájékoztatott róla a megyei sajtóügyelet. A két társával fürdőzni érkező férfi annak ellenére került egyik barátjával a vízbe, hogy nem tudtak jól úszni, ezért egy meredekebb partszakaszon maradtak. Harmadik társuk egyiküket még ki tudta menteni, az áldozat azonban a szeme előtt merült alá.

Az andaui tóba fulladt egy 28 éves, hegyeshalmi magyar férfi szombat délután. A fiatalember két barátjával érkezett a strandra. Egy 22 éves társával együtt a parton maradt, mert nem tudtak jól úszni – a vízbe csúszhattak, vagy maguk mehettek mégis a bányatóba. Rendőrségi információk szerint azonban valahogy mégis vészhelyzetbe kerültek a meredek területen és segítségért kiáltottak. Harmadik társuk, aki addigra körülbelül 50 méterre távolodott el tőlük, azonnal visszaúszott. 22 éves barátját még meg tudta menteni, 28 éves társát azonban már nem tudta megfogni. Ő a szeme láttára süllyedt el a tóban – írja az osztrák sajtó.

Az andaui önkéntes tűzoltóság felvételei

Egy óra múlva érkezett ki a bécsi hivatásos tűzoltóság, akik két mentőbúvárral és mentőhelikopterrel folytatták a kutatást. A búvárok fél nyolc táján már csak az élettelen testet tudták kiemelni  a tóból, nagyjából 5 méter mélyről. A helyszínen lévő orvosok csak a fulladásos halált tudták megállapítani.

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-