Kicsalogatták a város májusfáját Jánossomorja kicsi és nagy néptáncosai, hogy utat engedjenek a nyárnak. Az Örökség Kulturális Egyesület immár hatodszor táncolja ki a fát, ami a tavasz véget értét, a bőséges termés reményét jelenti. A műsorral most a Millenniumi Park hasznosabbá tételét is szorgalmazták a táncosok.

Minden évben műsorral is köszöntik a résztvevőket a Tititások. Idén egy zivatarfelhő az utolsó pillanatban a művelődési házba kergette a programot, de a hangulatot nem ronthatta el. A fát kiemelők gyorsan tették a dolgukat, az ágakkal a nézőteret díszítették fel. Ilyenkor hagyományosan megkóstolják a legények a fára akasztott bort is, ám ez utóbbi ismeretlen okokból nem ért be az előadásra…

Idén a nyugdíjasokból álló Búzavirág kör rábaközi táncokat járt, éppúgy, ahogy az iskolásokból álló Csikó csoport is. Az óvodások pedagógusaik vezetésével kisalföldi gyermekjátékokat tanultak és mutattak be. A felnőttek az erdélyi Sóvidék táncait járták el.

 

 

Az egyesület szeretné a fakitáncolással a pavilonra és a parkra is felhívni a figyelmet. Molnár Tamás, az egyesület vezetője elmondta, szeretnék, ha az eddig jórész a növényekben gyönyörködőknek kedvező park kisebb változtatások után közösségi rendezvények, előadások színhelye is lehetne. Most még a pavilon környékét tárnák szélesebbre, programokra, koncertekre tennék alkalmassá, de a pihenők is nagyobb teret találnának itt. De reményeik szerint a tér mélyebb felén szabadtéri színpadot állít a város hamarosan, ami nagy lökést adna a helyi művészeti csoportoknak és Jánossomorja kulturális életének.

 

Fotógaléria a képekre kattintva!

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-