A múlt vasárnap a gyermekeké volt. Idén az időjárás is kedvezett a városi gyereknapnak, ezúttal nem a művelődési házban rendezték, hanem a somorjai játszó- és pihenőparkban, ahova rengeteg család kilátogatott. Trambulin, különféle légvárak és ügyességi játékok gondoskodtak róla, hogy minden gyerek elfáradjon a nap végére. A legtöbben a domboldalra telepített csúszdát szerették volna kipróbálni.

 

Fotógalériák a képekre kattintva
A RizikóFaktor zenekar is gyerekdalokkal készült erre a napra. De énekelt a gyerekeknek a 11 éves Stark Ádám is, Halásziból – igaz kicsit felnőttesebb dalokat. A legapróbbak a Picivilek sátrában játszhattak, a nagyobbacskák pedig az íjászat tudományát tanulhatták meg a Hanyi Táltoscsikók Íjász és Hagyományőrző Egyesület tagjaitól. Volt, aki a lovakkal ismerkedett. Persze most is népszerű volt az arcfestés és a csillámos tetoválás is. Akinek még volt energiája, az az élőcsocsót is kipróbálhatta, és rengeteg gyereket mozgatott meg a zumba is. Degeszre tömhette magát mindenki finom palacsintával a Dr. Oetker jóvoltából, de fogyott a lángos és a hot-dog is, a mozgástól megéhezett gyerekszájak nem ismertek ehetetlent.

 

A jánossomorjai gyereknap nemcsak a majálisozásról, és nemcsak egy napról szólt. Megunt, kiszolgált állatokra sok szívtelen gazdának nincs szüksége. Ilyen állatokat személyesítettek meg az Aranykapu Óvoda óvó nénijei, akik – ahogy minden évben, most is különleges mesével lepték meg a kisgyerekeket gyereknap alkalmából a művelődési házban  múlt héten. A brémai muzsikos mindenki által ismert és kedvelt mese. A történet a barátságról, a másság elfogadásáról és a csapatmunkáról szól.Az intézményekben egész héten kisebb-nagyobb gyermeknapi meglepetéssel várták a kicsiket.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-