Újra a régi bulit ígérte, mégis újszerű volt az idei városi majális: A főzőcsapatok és a szervezők közös elhatározásából idén minden társaság saját szája íze szerint választhatott, mit is készít a majálisozóknak. De nemcsak az illatok, a cél is sokakat kicsábított a sportpályára,ugyanis a Klafszky-iskola udvarának felújítására adakozhattunk. A siker magáért beszél: közel 350 ezer forint gyűlt össze.

A főzőcsapatoknál talán csak a fúvószenekar tagjai keltek korábban május első napján. Az évtizedes hagyományokhoz híven idén is az egyesület ébresztette a városlakókat.

 

A reggeli ébresztő fotógalériája a képre kattintva

A sportpályán hajnaltól rotyogtak, sültek, főttek a finomabbnál finomabb falatok. Az idei év újdonsága volt, hogy a csapatok nem csak pöröltet főzhettek, így találhattunk a repertoárban disznóságokat, csülkös bablevest és chilis babot is. A főzéssel pedig nem csak az volt a cél, hogy minden kilátogató jól lakjon. Idén a 12 csapat közös döntése alapján az ebédosztáskor egy-egy becsületkasszát is kihelyeztek, hogy a  Klafszky Katalin Tagiskola udvarának felújítására fordítsák az így befolyt összeget. Az összegyűlt közel 350 ezer forintból játékokkal teszik majd színesebbé az iskola udvarát a tanárok és a szülők.

 

A főzés fotógalériája a képre kattintva

 

Ebéd után nem pihenhettek sokáig a sportpályára kilátogatók, hiszen  kora délutántól, egészen késő estig egymást váltották a produkciók a színpadon. Az idei majálison főként helyi fellépőknek tapsolhatott a közönség. A Búzavirág Népdalkör összeállításában népdalok és modern zeneszámok egyaránt helyet kaptak. Az operett műfaj kedvelőinek Tótpál Szilvi és Kurkó József hozta el a legismertebb nótákat. Az Alapfokú Művészeti Iskola táncosai és kamarazenekara is műsorral készült az idei majálisra. Pittmann Márton bábszínész előadása a legkisebbeknek is érthető, tanulságos meséket hozott. A helyi fellépők sorát növelte a Moson-szél KuSzaSE csapata, akik már gőzerővel készülnek augusztus 15-re, amikor a Rómeó és Júlia musicalt állítják színpadra a pusztasomorjai gödörben. A Tititá Néptánc egyesület össze csoportja színpadra állt, a legkisebbek és a nyugdíjas csoport rábaközi táncot járt, míg a felnőtt csoport egy sóvidéki és egy rimóci táncot is bemutatott. A Cintia Fit Dance táncosai modern koreográfiákkal léptek színpadra. Dohány Bernadett és Daniella pedig a hangjával varázsolt el mindenkit.

 

A színpadi programok első fotógalériája a képre kattintva

 

A sztárfellépők sorát a Reinas del Ritmo budapesti táncosai kezdték meg. Előadásukban forró hangulatú latin zenével és táncokkal varázsoltak karneváli hangulatot a sátorba. A táncokat pedig nem csak nézhették, ki is próbálhatták a vállalkozó szellemű nézők. Nagy Ricsi a tavalyi X-Faktor negyedik helyezettje is színpadra állt. A keményebb rock zene kedvelőinek pedig a B 52 zenekar produkciói jelentették a kikapcsolódást.


A színpadi programok második fotógalériája a képre kattintva

 

Az este végére igazi báli hangulatot varázsolt a sportpályára a Balance Band, akik pedig még bírták utána hajnalig táncolhattak DJ Naza szettjeire.

Május elseje a munka és Uniós csatlakozásunk ünnepe is.

 

KÉ – JTV

-hirdetés- -hirdetés-