Alaposan visszavágott a Jánossomorja Rascals T-Ball csapata az Érd együttesének, a két hete elszenvedett hazai fiaskóért. Az itthoni meccs még szoros vereséget hozott, de a Csirkefogók ezúttal esélyt sem hagytak a piros zoknisoknak.

Ismét idegenben lépett pályára a Jánossomorja Rascals legfiatalabb csapata, az U10-es korosztály. Első mérkőzésüket két hete vívták az Érd ellen, és hazai pályán maradtak alul 30-26 arányban. Múlt szombaton egy bécsi nemzetközi tornán képviselték hazánkat, ahol tisztességesen helytálltak a sokkal erősebb és idősebb osztrák és cseh csapatok ellen. Az első győzelemre azonban várni kellett, egészen szombatig.

 

Fotógaléria a képekre kattintva – Fotó: Prátser Krisztina

A 9-13 éves major korosztály nagy csatában kiharcolt győzelemmel hangolta az Érdre látogató jánossomorjai szurkolókat. A Csirkefogók ezt a meccset 10-7 arányban nyerték meg. Ezután léptek pályára a legkisebbek. Megilletődöttségnek jelét sem mutatva 10 pontig jutottak az első inningben, míg az ellenfélnek csak hármat engedtek. A különbség pedig folyamatosan nőtt. A Rascals támadásban és védekezésben egyaránt ellenfele fölé nőtt. Az igazsághoz tartozik, hogy ez volt az első mérkőzés, ahol hasonló korosztály ellen vehettük fel a harcot, bár a játékosok túlnyomó többsége az Érdnél ezúttal is fiúkból állt.

A végeredmény 41-24-es elsöprő győzelem, aminek értékét csak növeli, hogy idegenben sikerült kivívni. A fiatal csapat három hét alatt rengeteget fejlődött, sok tapasztalatot szerzett. Az edzések nyáron is folytatódnak, az újabb cél az első hazai győzelem elérése lehet. Ezt nagy valószínűséggel az Érd ellen érhetjük el, mivel más egyesületnek nincs T-Ball csapata Magyarországon. A legutóbbi mérkőzés alapján, annak a találkozónak már inkább a Rascals lesz az esélyese.

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-