Túllőtt a célon a 25 éves nyugdíjasklub. Persze csak jó értelemben. Eredeti célkitűzésük a helyi nyugdíjasok összefogása volt, mára azonban ezen túlmenően a város kulturális életének meghatározó szervezete lett Jánossomorja rendszerváltás táján elsőként megalakult civil szerveződése.

Negyedévszázada működik töretlenül a Balassi Bálint Nyugdíjas Klub Jánossomorján. Szerdán népes nagycsaládi kör ünnepelte a szervezetet. Fettik Imréné Dohány Katalin elnök a múlt emlékeit és sikereit vette sorra beszédében. Berta Lászlóné tag klubról írt verse és a Dohány-testvérek éneke köszöntötte az időseket, akik hol vidáman, hol könnyekkel küzdve emlékeztek a szép múltra és a már elbúcsúzott egykori tagtársakra.


Fotógaléria a képekre kattintva!

Eljöttek a megyei és környékbeli nyugdíjas szervezetek képviselői, a régi barátok, Nagyfödémes idősei is. De tiszteletüket tették a klub különböző csoportjait vezető segítők, és önkormányzati képviselők is. Lőrincz György polgármester ajándékkal, emlékéremmel és köszöntő szavakkal méltatta a vezetőket, tagokat és az alapítókat is, akikre büszke a város.

A régiekre a rendezvényeket idéző oklevelekkel és rengeteg fotóval is emlékeztek. 1990. január 10-én 27 taggal alakult meg a klub, Kőhegyi Ernő vezetésével, azért, hogy összefogja a nyugdíjasokat. Első üléseiket a volt pártházban tartották. A tíz alapító tagból most öten jöttek el, nem véletlen, hogy a legnagyobb tapsot ők kapták.

A nagyfödémesi klub azoknak is gratuláltak, akik ’98-ban kezdeményezték az egykori kitelepítettek kapcsolatfelvételét otthon maradt barátaikkal. Tapsot és virágot kapott ezért Vajda Gyuláné Zsófi néni, hiszen a klub barátságából mára testvér-települési kapcsolat alakult.

A megyei elnökség is gratulált a kiemelkedő munkát végző tagoknak, mai és korábbi vezetőknek. De hangsúlyozták, egy kiváló tagság kellett a nagy dolgok eléréséhez.

Lőrincz György polgármester a klub aktivitása mellett a jókedvét méltatta, ami példaértékű a következő generációknak, sőt az országnak is. Valóban, a kórus és szólóénekek, versek, táncok, egészségnapok, sportnapok sorát is nehéz volt felsorolni. A klubon belül számos program várja az aktív nyugdíjasokat, mondta el Fettikné Dohány Katalin klubelnök. Nem véletlen tehát, hogy idén a Jánossomorja Kultúrájáért Díjat is a klub vehette át. De az elmúlt évek sok elismerése, oklevele az egész színpadot díszbe borította.

 

Hauptmann Tamás – JTV

-hirdetés- -hirdetés-