Több belterületi szakaszon is padkanyesést és hideg kátyúzást végzett a Magyar Közút az elmúlt két napban. Az Iparos utca és a 8507-es belterületi főút szakaszain dolgoztak, ott, ahol a padka már magas volt, és ott, ahol tavaly még teljes felújítást ígértek.

Ezzel érdemben tudták javítani az út vízelvezetését, ami a további leromlási folyamatot lassíthatja – mondta Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető a JTV-nek. – „Ezen kívül a szakaszon többször is végeztünk kátyúzási munkákat hideg anyaggal. Az út állapotából adódóan a kátyúzási igény folyamatos, így a lehetőségeinkhez mérten ütemezetten, a jövőben is végzünk majd lokális javítási munkákat. A padkanyesési munkákat már befejeztük a szakaszon, kedden már a 86-os főúton javítjuk a padkát.”

 

 

Erre a szakaszra más nem is jut idén: a tavaly tervezett egy kilométeres szakasz felújítása füstbe ment. Tavaly az országgyűlési választások előtt fejeződött volna be a nagyjából a pusztasomorjai pihenőparktól a Szent István parkig tartó, korábbi felújításokból kimaradt szakasz felújítása. Akkor azonban hirtelen leálltak a munkák. A sajtószóvivő elmondta: „A 34 milliárdos országos keretösszegből megvalósuló program elemein a kezdeti tervekhez képest történtek módosítások, a támogatási szerződésünk terhére a mellékúthálózat fejlesztésére, így a 8507-es jelű Jánossomorja és az országhatár közötti útszakasz felújítására további forrás egyelőre nem áll rendelkezésünkre, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy európai uniós vagy hazai forrást találjunk a rekonstrukciós munkákra.

Társaságunk a 2013 év végén indított nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó útfelújítási program keretében Győr-Moson-Sopron megyében összesen 14,221 kilométeres útszakaszt újíttathatott fel. A projekteket a Nyugat-Dunántúl ROP 2014. Konzorcium végezhette el, összesen több, mint nettó 884 millió forint értékben. Jelenleg előkészítés alatt áll a 83-as főút 0,1 kilométeres Győr és Ménfőcsanak közötti szakaszának, a 84-es főút 0,83 kilométeres Kópháza és Sopron környéki 2 szakaszának, illetve a 86-os főút Beled átkelési szakaszának 3,07 kilométeres részének felújítása.”

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-