Átlépett a tehetetlenség akadályán a JSE? – Megígért meglepetés-győzelemmel kezdett a JSE felnőtt labdarúgócsapata élén a már sokszorosan régi-új edző, Drobnitsch Tamás. A szakember egy rég látott kudarcsorozat után vette át a gárdát, pár napja. A tabella második helyezettjét, Győrszemerét vertük meg vasárnap, 2:1-re. A mindig parázs, harcos mérkőzést hozó Jánossomorja – HG Logistic-Győrszemere összecsapás most előre eldöntöttnek tűnt, a hazaiak az elmúlt évtized egyik legnagyobb mélypontjára süllyedtek. A feltüzelt gárda azonban a 0:1-es első félidő után fordított Szabados és Sebők góljaival, egy küzdelmes, indulatoktól és szép megmozdulásoktól egyaránt megtűzdelt meccsen.

 

A hét elején régi-új trénerként vette át a kieső helyig csúszó keret irányítását Drobnitsch Tamás, aki igazi nyerőember a JSE-nél: Legutóbb 2012-ben SportM Kupát nyert az együttessel, 1998-ban elhódította a Szabadföld Kupát, (azaz kétszer lett a Jánossomorja a ország legjobb amatőr csapata) és bajnok lett a megyei első osztályban. Feladata ezúttal, hogy megakadályozza a gárda kiesését. Horváth Csaba korábbi tréner 19 mérkőzésen 16 pontot szerzett a kék-fehérekkel, ami a 14. helyre elég a tabellán. A csapat 10 forduló óta nyeretlen, tavasszal még gólt sem szerzett.

 

Drobnitsch Tamás csapata élén a SportM kupagyőzelem után 2012-ben

A visszatérő vezetőedző alkalmasnak tartja a keretet arra, hogy biztosan bent maradjon a megyei első osztályban. Elmondta: „Alapjaiba véve úgy látom, hogy a csapat kondicionálisan jó állapotban van, tehát nem az erőnléttel van gond, viszont a fejekben elég nagy a zavar. Talán abban tudok segíteni a társaságon, hogy egy kicsit frissebbé tegyem a játékosokat, hiszen, ahogy látjuk a meccseket, görcsölnek nagyon sok szituációban. Az a cél hogy ne lógassák a fejüket a mérkőzésen, hanem felemelt fejjel játsszanak, és higgyék el, hogy bármelyik meccset, akár a Győrszemere ellenit is meg lehet nyerni. Ebben úgy gondolom, hogy tudok segíteni, és kellő tüzet és önbizalmat tudni adni a csapatnak, ahhoz, hogy simán bent maradjunk.” Szavai pontos jóslatnak bizonyultak, a szurkolók pedig kíváncsian várják a folytatást a 13. helyre kapaszkodott JSE-től, egy olyan alsóházban, ahol négy pont különbség választja el a tabella utolsó négy helyezettjét.

 

Újra a kispadon – Dronbitsch Tamás a SportM Kupa döntőjében, 2012-ben

-hirdetés- -hirdetés-