A jánossomorjai családi otthon elé szombaton délután motorok parkoltak le… ja, igen, közel hetven! A nem mindennapi látványt és hangerőt szolgáltató látogatás jótékony célú volt, a Motoros Szív a Gyerekekért mozgalom bőrlovasai adományokat hoztak a családi otthon számára.

A motorosok aznap Mosonmagyaróváron gyűltek össze, ahol motorszentelést tartottak és itteni rászoruló gyerekeket is megajándékoztak. A motoros összejövetelre ugyanis tartós élelmiszer volt a belépő. Az akció olyan jól sikerült, hogy nemcsak az összegyűlt 90 motoros, hanem külsősök is érkeztek ajándékokkal, amit örömmel oszthattak szét.

 

 

 

 

A fémtáltosok közül 65-en ezután Jánossomorja felé indultak, a Liget utcai lakásotthon gyerekei felé. A felvonulást videón is megörökítették (lásd cikkünk végén). A jótékony napot pedig mosonmagyaróvári rock koncerttel zárták.

 

A jánossomorjai otthonban nagy örömmel fogadták a nem mindennapi segítőket

Medve Engel, a hamarosan alapítvánnyá alakuló mozgalom újrónafői vezetője elmondta, már régóta szívén viseli a bántalmazott vagy szociális otthonban élő, nehéz sorsú gyermekek támogatását, ebben pedig motoros társainál kiváló fogadtatást talált. A családi otthonokat irányító győri központ megkeresésére irányult most a segítségük Jánossomorja felé. De decemberben Gyergyószentmiklós árváit is segítették egy Jánossomorján is végzett akcióval, amire sok jánossomorjai mozdult meg, az adományok kijuttatását pedig Jánossomorja Város Önkormányzata is segítette.

 

 

 

A fotókért és a videóért köszönet a Motoros Szív a Gyermekekért mozgalomnak!

 

JTV – Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-