Felrázta a helyi közönséget Rudán Joe és Kalapács József, a rockzene két hazai ikonja. Az estet helyi civilek és a város művelődési háza közösen szervezte, a nagy érdeklődést pedig csak fokozta, hogy a neves énekesek jánossomorjai diákokkal együtt énekeltek, akik nemcsak a nézőket, de a zenészeket is lenyűgözték.

A két neves előadó munkásságának alapvető dallamait pénteken este akusztikus változatban hallgathatta végig a közönség. A Nemzeti Dal és több más megzenésített vers is megszólalt, hiszen egész más közönség gyűlt itt össze, mint máskor egy rock koncerten.

Fotógaléria a képekre kattintva!

 

Kalapács Józsefet többek között a Pokolgép és az Omen zenekarok, Rudan Joe-t pedig a Coda, a Pokolgép és a P-mobil énekeseként ismerhettük meg. De nem csak ők vettek mikrofont a kezükbe pénteken este: a jánosi iskola 4/A osztályos tanulói ugyanis ismert rock dallamokkal kápráztatták el a közönséget. Nemcsak kórusban, szólóénekekkel is készültek a diákok. A gyerekek lelkesedése és előadása a zenészek számára is különlegessé tette a koncertet.

Kalapács József elmondta, a gyerekekkel való közös éneklés, a meleg fogadtatás élménnyé varázsolta számukra ezt a koncertet, igazi érzelmi többlettel. Hozzátette, hogy nagyon vegyes korosztály jár a koncertekre, de külön örülnek annak, hogy a gyerekeket is meg tudják szólítani a zenéjükkel. Rudán Joe szerint meglepetés volt a gyerekek alapos felkészültsége és lelkesedése, alaposan felkészültek, ügyesen énekeltek, ami meghatotta a zenészt.

A gyerekeknek is nagy élmény volt, hogy ismert rockerekkel együtt állhattak a színpadra. De más jánossomorjai mikrofont ragadott: Heiter Brigitta is énekelt a rockzenészekkel.

 

 

Az est második részében a jánossomorjai RizikóFaktor együttes táncoltatta meg a kitartóbbakat, szintén akusztikus, pörgős rock és popzenékkel, megzenésített versekkel, saját dalokkal. Így – az erős csúszással indult – rendezvény éjfélig is eltartott.

A koncertet eredetileg a mosonszentjánosi templomban rendezték volna, ám ezt a püspökség végül nem engedélyezte, így az est a művelődési ház és helyi civilek közös szervezésében valósult meg.

 

 

 

Baranyai Zsolt, szervező elmondta, a templomi koncertre 250 főt várt, a színhelyváltástól azonban tartott, de végül teljesen megtelt a művelődési ház. A koncerten közel háromszázan szórakoztak, közönség és a szervezők is remélik, hogy a koncert jó példa arra, hogy Jánossomorján is van helye az ilyen eseményeknek.

 

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-