A megye második legjobbjaként végeztek a diákolimpián a jánossomorjai iskola kézilabdás lányai a csütörtökön tartott sportági döntőn, amit ráadásul Jánossomorja rendezhetett meg. A helyi kézi erősségét nemcsak ez mutatja, hanem az is, hogy évek óta tehetséges diákok kerülnek ki az iskolából.

Hazai közönség előtt léphettek pályára az iskola kézilabdás lányai csütörtökön, a diákolimpia kézilabda amatőr ágának megyei döntőjében. Kemény mérkőzéseken bizonyítottak, szervezettek, kitartóak, néhol pimaszul ügyesek voltak, de a hálót is biztos, felkészült kezek óvták.

 

Fotógaléria a képekre kattintva!

 

Hat megyei csapat közül csak a Csorna képzett játékosai tudtak föléjük kerekedni, eleinte igen szoros csata után. Így a megye második legjobb amatőr iskolai kézilabdacsapatát ünnepelhette Jánossomorja.

Egyedül megyénkben létezik a diákolimpiának amatőr ága. Ebben a mezőnyben nem szerepelnek az erős győri utánpótlás-iskolák, megyei sportszakos sulik. Így a közel egyforma tudású általános iskolások mérhették össze tudásukat, hónapokon és négy (két körzeti, két megyei) fordulón át, hogy megtudják, ki a megye legjobbja.

 

 

 

Nemesné Sebők Márta, edző-pedagógus, aki maga is kézilabda-játékos volt, elégedett az eredménnyel. A 34 éve tanító pedagógusnak már több generáció köszönheti tudását és kézilabda iránti szeretetét, ami legnagyobb szakmai büszkesége is egyben.

A mieink itthon heti egy edzésen vesznek részt, van, amikor játékos, van, amikor kemény az edzés, mint maga a tréner. A csapatból többen járnak Mosonszolnokra, ahol a mosonmagyaróvári kézilabda klub tartja edzéseit – heti háromszor. A jánossomorjai kézilabda-nevelés erősségét jól mutatja, hogy nemcsak az ottani utánpótlás-csapatban állnak helyt a mi lányaink, de az ő edzőik és a felnőtt csapat több tagja is jánossomorjai.

 

 

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-