A téli időjárás a tornacsarnokba és műfűre kényszerítette a JSE labdarúgóit, akik így nem tudtak minden taktikai elemet kellően begyakorolni a vasárnapi nyitófordulóra. Mindezek ellenére Horváth Csaba vezetőedző mégsem elégedetlen, mint elmondta, már csak azért is reménykedhetünk, mert több riválisunk is mostohább körülmények között próbált felkészülni a március elsején induló tavaszi rajtra. Az első mérkőzésen a tabellán mellettünk álló Rajka ellen azért csak gól nélküli döntetlenre futotta.

 

Felkészülési mérkőzések

 

Bár az edzők mindig elmondják, hogy ezeken a találkozókon nem az eredmény a legfontosabb, a bajnoki mérkőzésekre váró szurkolók mégis csak így tudják lemérni, hol is tart a gárda. A JSE hat edzőmeccset játszott télen, ezekből csak egy ellenfél volt megyei első osztályú. A tabella harmadik helyén álló Nyúl 5-1-re verte a mieinket, míg az alsóbb osztályban szereplő Hédervárt 3-1, a Mosonszentmiklóst pedig 7-1 arányban sikerült legyőznünk. Az osztrák csapatok ellen veretlen a mérleg, bár az erőviszonyokat itt nehéz lenne megállapítani: döntetlen Andau és Nickelsdorf ellen, 3-0-ás győzelem az Altenmarkt gárdája fölött. Horváth Csaba inkább a játékban nyújtott pozitívumokat emelte ki, bár azt is elmondta, hogy a Nyúl ellen a második félidőben még fáradtnak érezte az együttest.

Kapuscsere, erősödő védelem

 

Bári Dávid az Öttevény gárdájában folytatja tavasztól, helyére a kapuvári Tüske Adrián áll. A védelembe két új játékos, Darázs Attila és Szabados Gábor érkezett, utóbbi korábban már játszott Jánossomorján. Ősztől a csapattal edzett, ám a keretbe csak most került be Szkiba Gábor, aki több poszton is bevethető, rá kiegészítő szerepben számít a vezetőedző.

 

Tavaszi remények

 

Horváth Csaba szerint az őszi sérüléshullám remélhetőleg nem ismétlődik meg, így a tavasz csak jobb lehet az őszi szezonnál. Igaz, egyik Cseri fivérre sem számíthatunk az első hetekben, Gergő az utolsó edzéseken sérült még, így várhatóan néhány hetet ki kell hagynia, Levente korábbi, súlyos sérülése pedig csak a tavasz végére múlhat el. Az új igazolásoknak és az időközben felépült játékosoknak köszönhetően azonban nagyobb lehet a variációs lehetőség, és könnyebben lehet forgatni, frissíteni a csapatot. A tréner hangsúlyozta, komoly előny lehet az is, hogy a munkát nem a nulláról kell megkezdeni, hanem hasznosíthatóak az őszi bajnoki, valamint a téli felkészülési időszak alatt szerzett tapasztalatok is.

 

 

Érintetlen pályák

 

A JSE játékosai idén még nem léptek a centerpálya gyepére, mivel vagy az edzőpályán, vagy teremben, vagy műfüvön készültek, így számukra is újdonság lesz az első tavaszi forduló a Rajka ellen vasárnap. Ősszel több alkalommal is a heves esőzések tették alkalmatlanná a megyei első osztály gyepszőnyegeit, hasonló problémákkal rendszerint az első tavaszi fordulókban kell megküzdenie a csapatoknak.

 

Utánpótlás

 

Tavasztól új edző, Budai Róbert irányítja az U19-es csapatot. A testnevelő korábban a Hegyeshalom utánpótlás együttesénél dolgozott. Az ifik közül az ősz végére egyre többen kaptak szerepet az első csapatban, főként a rengeteg sérült játékos pótlására. Horváth Csaba szerint, számukra továbbra megvan a lehetőség arra, hogy a nagyok közé kerüljenek. Példaként Varga Mátét emelte ki, aki egy éve még az U19-es csapat kiemelkedő tagja volt, ősszel pedig már tíz felnőtt mérkőzésen játszott.

 

Elvárások

 

A felnőtt csapatot irányító Horváth Csaba mindenképpen előrelépést vár a tabellán a tavaszi fordulókban, emellett pedig játékban is jelentős javulásra számít támadásban és védekezésben is. Az együttes vasárnap 15 órától bizonyíthat először. Azt a Rajkát látjuk vendégül, melyet az őszi első fordulóban 0-1-ről fordítva 3-1-re vertünk idegenben.

 

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-