A festészet feltétlen szeretetéről tanúskodnak Móczi Sándor festményei. A jánossomorjai festő a mosonmagyaróvári városi könyvtárban állította ki képeit. A művek különlegessége, hogy sokuk verssorokra íródott, másokhoz pedig a készítés közben talált oda illő verset a művész. Egy vers és egy hozzá illő kép, a gyermekkor családi, baráti köréből. Külön állva, de mégis együttműködve.

A jánossomorjai Móczi Sándor most festményeivel és hozzá illő versekkel állt a közönség elé a mosonmagyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtárban. A keddi megnyitón L. Burda Zsuzsanna mutatta be művésztársa és szomszédja képeit, munkásságát, akivel több művészeti körben dolgozik együtt. A versszerető alkotó ugyanis mindegyik képe alá egy verset is tűzött, hogy a kettő együtt dolgozzon a képeket szép számmal meglátogató közönségben. De a vers és a kép már a vásznon kapcsolatba került, a képről beugrik egy-egy verssor, vagy épp a verssor ihlet, hoz elő emlékeket az alkotóban.

Fotógaléria a képekre kattintva

 

Az „Útközben – Kapcsolatom a világban” címet viselő kiállítás két-három kiállítás anyaga, mégis, egy-két éves képek várnak itt ránk. A gyermekkor képei is festékbe öltöztek, sok szép emlékét festette meg most Móczi Sándor. A fénnyel sokat játszó festési stílus mellet megfigyelhetjük a játékosságot is: a képeken sok elrejtett, vidám, kikacsintó részlet vár a nézőre.

 


Több mint húsz képet láthatunk a Huszár Gál Városi Könyvtárban, egészen március 23-ig.

-hirdetés- -hirdetés-