Az országban egyedülálló a jánossomorjai Pakett Kft. A 25 éves nyomdatechnikai cég most az ország nyomdaipari krémjét látta vendégül jubileuma alkalmából. A szakmai a népes vendégsereg a helyi üzemet is alaposan megvizsgálhatta. Ismert csomagolópapírok készülnek a jánossomorjai gyártósoron. A Pakett Kft. munkájába most közel száz szakember szállta meg. Érkeztek az ország minden tájáról, de több Európai országból is.

A német anyacégre támaszkodó Pakett jól vette az akadályokat, tavaly ünnepelhette 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból invitálták ide a hazai nyomdaipar krémjét egy kétnapos konferenciára és üzemlátogatásra. A tapasztalatcserét és kapcsolatépítést szolgáló rendezvényt a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület fogta össze.

 

 

Akad is mit nézni: A Pakett, bár kicsi üzem a hazai palettán, mégis különleges, mégpedig az alkalmazott technika miatt. Flexibilis, azaz hajlékony csomagolóanyagokat készítenek, ilyenek például a pudingos, fűszeres tasakok. A nyomtatás sem szokványos: A nyomatokat tartalmazó fémhengerek színenként, pontosan viszik fel a festéket az anyagra, ez a tekercses mélynyomtatás. Ez az országban egyedülálló technológia, költséges előkészítő munkákkal, és nagy megrendelésekre alapuló megtérüléssel.

 

 

 

A 25 éves Pakett kiállta az idők próbáját és városunk nagy multi cégei mellett több más megrendeléssel is büszkélkedhet. Az 1989-ben indult cég két nyomdagéppel dolgozik, nyolc szín nyomtatására is képes. Jelenleg 15-en dolgoznak az üzemekben, akik egy év alatt nagyjából 18 millió folyómétert adnak ki a kezeik közül, 500 féle termék számára.

 

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-