Mesehősök szállták meg a szentpéteri iskolát szombaton délután. A Klafszky farsangi báljára szinte mindenki beöltözött. Alsósok és felsősök is ünnepeltek a tanárokkal, vidáman, maskarába bújva. Nindzsák és kalózok párban, hercegnők és királylányok, akik néha maguk sem tudják, mi köztük a különbség. Szuperhősök, mesehősök és hétköznapi hősök, hiszen volt, aki favágónak öltözött. Még egészségügyi dolgozót is találtunk a tömegben. A jelmezek közt volt kölcsönzött, készített, vagy épp ajándékba kapott darab is. A boszorkányok között is komoly különbségek mutatkoztak, volt köztük gonosz, és jó.

A szülők és a tanulók kreativitása idén sem ismert határokat. Volt, aki nem aprózta el, és megformálta az egész világegyetemet, csillagokat, csillagképeket, de még műholdakat is magára aggatott. A végső győzelmet egy tengeri és persze a tananyagban is szereplő mitológiai lény nyerte: Farkas Fruzsina ötletes, saját készítésű medúzajelmeze nyerte el a legnagyobb tetszést.


Fotógaléria a képekre kattintva

A jelmezesek közül sokan távozhattak díjjal, az igazi nyereményesőt azonban idén is a tombolahúzás hozta. A klafszkys hagyományoknak megfelelően a legnagyobbak és a legkisebbek közös ünneplésben részesítették egymást. Az elsősök gólyacsőrt, míg a nyolcadikosok szalagot vehettek át, a péteri iskolában töltött nyolc év kezdetének és végének jelképeként.

A diákönkormányzat és a szülői szervezet ezúttal közösen bonyolította le a farsangi mulatságot, megosztva egymás közt a feladatokat. A karnevál tovább folytatódik a jövő héten. A központi iskola felsősei pénteken, az alsósok szombaton farsangolnak majd a művelődési házban.

 

 

 

PK

-hirdetés- -hirdetés-