A legkisebbek is jelmezbe öltöztek és vidáman ünnepelték a farsangot pénteken délelőtt a szentjánosi óvodában. Pókembertől a tündérig, Yodától a főszakácsig rengeteg ötletes, aranyos maskara vonult fel a tornateremben. Az óvónők, dadusok is álruhába bújtak, kukta, nagymama, indiai hölgy és sváb kislány is együtt játszott a gyerekekkel.

Fotógaléria a képekre kattintva!

– A gyerekek számára mindig ösztönző, játékra bátorító, ha a felnőtteket is beöltözve látja, ez nagyon fontos, és persze mi is jól érezzük magunkat – mondta el Schwartzné Varga Mónika óvodavezető.

 

Az ovi hagyományosan élő népzenével és táncházzal köszönti a farsangot. Az ovisok évek óta tanulnak néptáncot, hol képzett oktatók, hol ügyes és lelkes óvodapedagógusok segítségével. Az pedig, hogy élő muzsikát hallhassanak, sok gyerek számára különleges és ritka élmény. Idén is a mosonmagyaróvári Kislaptáros Népzenekar mulattatta és táncoltatta meg a gyerekeket. Keresztény Gyula a zenekar tagja elmondta, az élő népzene és néptánc a magyarságtudat erősítésében is fontos a gyerekek számára, hiszen ez az anyanyelvvel együtt élő, fontos dolog. De a tánc a társas viselkedést is erősíti, a fiúk megtanulják megfogni a lányok kezét, fellépést, és fordítva, kiállást is tanulnak. Ez ma már igencsak ritka, pedig meghatározó tudás a gyerekek, kamaszok számára.

Jövő héten a többi tagoviban is maskarába bújhatnak a kicsik.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-