Folytatódhat a Klafszky-iskola udvarának felújítása. Az intézmény, a szülők és a diákok most közösen ötletelnek arról, hogyan is tegyék szebbé, zöldebbé és barátságosabbá a suli nagy udvarát. Az önkormányzat és sok helyi vállalkozó is támogatja őket, de pályázati nyereményben is bíznak.

Tavaly a szülők és gyerekek, tanárok közösen szépítgették a Klafszky meglehetősen elhanyagolt udvarát. Virágokat ültettek, fűszerkertet készítettek. Már akkor megfogadták, tovább is folytatják. A szülők, tanárok most újra összefogtak és nagy terveket készítve teljesen átformálnák a Klafszky hátsó területét. A MOL zöldövezeti programjára pályáznának, és anyagi támogatást is gyűjtenek e célra. Zöldebbé, barátságosabbá tennék a területet, sok-sok növénnyel, padokkal. A távlati tervek között szerepel egy edzősarok kialakítása, és a pálya megújítása is, mondták el a projekt fő készítői, Gáspár Tünde tanárnő és Farkas Adél, a szülői szervezet tagja.

 

Nagyon fontos újítás, hogy kinyitnák a most zárt udvart, hogy a helyi közösség is használhassa azt. Egy kicsit park, egy kicsit iskolaudvar legyen, ahová bátran elengedik a szülők a gyereket, sőt maguk is le tudnak ülni. Szeretnének egy szabadtéri tantermet is. Az iskola a helyi tűzoltó egyesülettel együttműködve az iskolások számára is kinyitná a tűztornyot, ami a kilátásban gyönyörködés mellett akár kiállítások helyszíne is lehetne.

 

Az iskola aulájában álló ötletládába a diákok elképzeléseit várták, azt, hogy ők mit is változtatnának iskolájukban. Az elképzelésüket rajzba is öntötték sokan, amit most kiállításon nézhetünk meg.

A Klafszky Katalin Tagiskola a sokéves nélkülözés után fejlesztések elé néz. Ezekhez jól illeszkedik az udvar közös megújítása, mondta el Nemes Csaba tagintézmény-vezető, aki nagyon örül a felújítás lehetőségének, de még jobban a lelkes összefogásnak.

Várják a segítséget

 

Nemrég már az önkormányzattal is egyeztetett az iskolavezetés és a szülők. A város is támogatja a fejlesztési elképzeléseket, sőt, már számos helyi vállalkozó segítette a pályázókat anyagban, munkában vagy pénzügyi támogatással. Pályázati siker esetén közel egymillió forintot fordíthatnak az udvarra, de bíznak abban, hogy minél több lokálpatrióta segít még, hogy elérhetőek legyenek a közös tervek.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-