Apja fia, mondogathatták büszkén az apukák idén is a hagyományos apák-fiúk focitornán a sportcsarnokban. De a fiúk is büszkék lehettek, hiszen idén, sok év óta először az apák győztek.

9:8-ra győztek a szülők egy szoros, izgalmas mérkőzésen 30-án a sportcsarnokban. A 11 éve tartó sorozatban ez nagyjából öt éve nem sikerült a szülőknek, hiszen az egykori kölykökből képzett labdarúgók, korosztályos válogatottak, első osztályú játékosok lettek. Idén azonban a felnőttek felkötötték a gatyát, összpontosítottak és győztek. De hangsúlyozták, nem ez a legfontosabb: A közös játék és a szülő-gyermek kötelék a legértékesebb ezen a napon.

 

Nikházi Márk, a Dunaújváros nemzeti első osztályú labdarúgója is a pályára lépett. Elmondta, az ünnepek utáni súlyledolgozás, a baráti társaság és a foci összehozó ereje egyaránt fontos a tornában – nem véletlen, hogy a jánossomorjai sportoló még a Magyar Nemzetben is beszélt az eseményről.
– “Egyáltalán nem kemény a játék, de azért előfordul az apák és fiúk között vidám csipkelődés, ami nagyon jó ízt ad a játéknak. De vannak itt apróbb gyerekek, akik alig tudnak futni a labda után, de már nézik a meccset, esetleg pályára is lépnek. Emlékeszem, a tornák elején még én is így futkároztam itt, ma pedig már játszom. Ez jó példa lehet nekik is, azt üzeni, hogy merjenek azzal foglalkozni, amit szeretnek, és használjanak ki minden lehetőséget, amikor a labdával, a pályán lehetnek, és meglesz az eredménye.”

Nikházi Márk a Dunaújváros színeiben fejezte be a szezont. Három gólt lőtt, 14 mérkőzésen lépett pályára. A Haladás ellen győztes gólt szerzett, a Paks elleni győzelemben is nagy része volt és a Diósgyőr – volt csapata – ellen pontot mentett. Úgy érzi, a féléves ottléte alatt megerősödött a csapat, a közösség, megindult az összekovácsolódás, a kieső helyeket el is kerülte a társaság. Ebben nagy szerepe van Márk döntő helyzetben, tétmeccseken lőtt góljainak is.

 

JTV

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-