Találó a klasszikus geg a címben, hiszen hét éve nem látott negatív mérleggel zárta az őszt a JSE felnőtt labdarúgó csapata. A 15 lejátszott mérkőzésből csupán négyet nyert meg, hét találkozón még gólt sem szerzett, utóbbi a második legrosszabb mutató a megyei első osztályban. Ez eddig a tizenharmadik helyre elég a tabellán, a mögöttünk tanyázó három együttes már kiesőjelölt.

 

Szezonális életkép Jánossomorjáról – JTV

 

Rajkánál még megvolt…

 

Az első fordulóban még hátrányból felállva vertük a Rajkát 3-1-re, aztán a mutató negatívba ment át. A Csorna ellen még belefért volna a 4-0-ás vereség, hiszen a volt NB III-as csapat őszi bajnokként vonult pihenőre, ám a sereghajtó Petőháza elleni sovány 0-0 már előre jelezhette, hogy baj van. A további fordulókban legyőztük még a Kapuvárt, a Lipótot és idegenben a Fertőszentmiklóst 4-2-re. Utóbbi meccsen Szabados Mihály mesterhármast szerzett, de ezt jó teljesítményt nem tudta állandósítani a későbbi fordulókra.

 

Gyenge szezonvég

 

Az együttes az utolsó hat bajnokiján mindössze egyetlen pontot szerzett, és a sorozatos vereségek közül is kiemelkedik a gönyűi 4-1-es zakó. A jelenleg kieső helyen álló együttes úgy ütötte ki a mieinket, hogy már fél perc után előnyben volt, és látszólag annyi gólt lőtt, amennyit akart. A Nyúltól hazai pályán kaptunk egy ötöst, de a régóta mumusnak számító ellenfelekkel szemben sem volt esélyünk – Öttevény 3-0, Lébény 3-1. Hazai pályán úgy kaptunk ki a Beledtől, hogy lehetőségek sorozatát dolgoztuk ki, az ellenfélnek pedig szinte helyzete sem volt.

 

Sérüléshullám? Inkább Tsunami!

 

Még a nagyon régóta meccsre járók sem emlékeznek olyan idényre, hogy az első csapat bő keretében tizenhárom sérült játékos legyen egyszerre. Idén ez történt Jánossomorján. Az utolsó fordulóban, a hatszoros bajnok Győrszemere otthonában öt ifista egészítette ki az együttest úgy, hogy csak egy mezőnyjátékos cserénk volt.

Nem mi nevettünk a végén általában… – JTV

 

Vezetői vélemények

 

A szerdán összeült elnökség is a sérülések szokatlanul nagy számának tudja be a halvány szereplést, igaz, csak részben. Szó esett az edzéslátogatottság hiányáról, valamint a néhány olyan játékosról, akik tehetségesek ugyan, de hozzáállásukkal komoly problémák voltak az ősz során. Mérleget vonva, a vezetők megállapították, hogy nem sikerült eredményesen véghez vinni a kitűzött célt, miszerint egyre több fiatal helyi tehetséget építeni a nagyok közé. Így a tavaszi rajt előtt a keret megerősítésére lehet számítani, ami új játékosok érkezését jelenti.

 

Utánpótlás csapatok

 

Az U19-es alakulat a tizenegyedik helyen áll, ami a tizennégy csapatos bajnokságban nagyjából a felnőtt csapat mutatójának felel meg. A Szalai Zsolt által dirigált U16-os korosztály, valamint Fuhrmann Péter U14-es együttese is a második helyről várja a tavaszi rajtot. A pontvadászat várhatóan március közepén folytatódik.

 

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-