Lőrincz György polgármester vezetésével tette le esküjét az új képviselőtestület, amely öt éven át irányítja majd Jánossomorját. Az új polgármester az együttműködésre és a párbeszédre helyezné a hangsúlyt.

A vasárnap megválasztott testület és a polgármester nem várt sokat az alakuló üléssel, miután a Helyi Választási Bizottság mindent rendben talált. Fördős Zoltán a bizottság elnöke átadta a megbízóleveleket. A polgármester után a nyolc testületbe jutott tagból heten tudták átvenni a tisztséget.  Dr. Kurunczi Károly, Lipovits Máté, Bella Zsolt, Nemes Csaba, Luka János, Winkler László és Molnár Gábor alkotják öt éven át az önkormányzat képviselőtestületét. Dr. Mihályi Zsuzsanna később veszi át mandátumát.

 

 

A városvezetés a haza és a település szolgálatára esküdött fel. Jánossomorja érdekének előmozdítására tették le az esküt a képviselők.

Sem az alpolgármester, sem a bizottsági tagok személyéről nem döntöttek most. Erről minden taggal egyeztet még a polgármester. Az biztos, intenzívebb bizottsági munkát vár el. Hangsúlyozta, az együttműködés és a párbeszéd kell, hogy jellemezze a testületi munkát mostantól.

A választási küzdelemben 39 szavazattal alulmaradt Bella Zsolt is az egymás tiszteletén alapuló, kompromisszumokra kész munkát célozta meg, fenntartva, hogy programpontjaiból minél többet megvalósítson.

 

 

Lőrincz György polgármester elmondta, a jelöltek kampányban megjelölt, hasznos céljait nem hagyják átgondolatlanul. A közös célokból kell kialakítani egy ötéves fejlesztési tervet, amit aztán tettekkel kell követni.

A képviselők az együttműködésre koccinthattak az ülés végén. Novemberben azonban már a dolgos ülések következnek.

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-