Folytatná az eddig jellemző takarékos gazdálkodást Wennesz József Károly polgármesterjelölt és képviselőjelölt. Több más mellett ezt emelte ki a héten tartott lakossági fórumain.

A másik két településrész után szerdán Szentpéteren, a Hanság Borozóban tartott lakossági fórumon a jelölt ismertette a megjelentekkel programjának elemeit, főbb célkitűzéseit. Legfontosabb számára, hogy a város pénzügyi biztonsága megmaradjon. Az előző testület takarékos volt, és ezután is annak kell lennie, mondta.

Wennesz József Károly kiemelte, nem ígér feleslegesen, hisz vannak dolgok, amiket a rendelkezésére álló keretből nem tudna teljesíteni. Azért komoly fejlesztéseket is véghezvinne az évek során: fejlesztené az orvosi ellátást új műszerekkel, fizikoterápiával, ha lehetséges évek múlva egy mentőállomás létrehozásával. Egy menedzser-irodát is létrehozna a pályázatfigyelésre és kezelésre, és egy városüzemeltető társaságot is szükségesnek lát. Nagyobb figyelmet fordítana a helyi vállalkozókra, jobb kapcsolatot alakítana ki velük.

A járda és útfelújításokkal kapcsolatban úgy véli, azokat mindig fontossági sorrendben, és mindig a pénz függvényében hajtaná végre – tehát valószínűsíthetjük, hogy a más jelölteknél felmerül pénzügyi konstrukció, vagyis hitelfelvétel elkerülésével.

 

 

A 86-as főút melletti vendéglátóhelyen szót ejtett a nagy forgalomról is. Mint mondta, nem tudja megígérni, hogy a kamionforgalmat elterelik, sem azt, hogy lesz bicikliút, ezért nem is teszi meg, mert nem akar olyan ígérni, amit nem tud megvalósítani. Kiemelte, fontos a hanságligetiek kérdése is, hogy csak egy példát mondjon, nincs irányítószámuk kallódnak a levelek. Ezt is megoldaná a jelölt. A város gazdag kulturális életét meg kell őrizni, fenn kell tartani, főként az utókor miatt.

Az oktatás minőségének megtartása is lényeges számára: „fontos az óvodák és az iskolák helyzete, hogy innen megfelelő oktatás után tanuljanak tovább a fiatalok”. De a felsőbb tanulmányokat végzőket is támogatni kell. Az ifjúság helyben tartásáról azonban úgy vélekedik, hogy a fiatalokat meg kell próbálni itt tartani, de nem mindenáron. „Ha nincs munka, ne akarjuk röghöz kötni őket!”

A programpontok mellett a személyes indíttatásra is kitért. Polgármesteri jelöltségét azzal magyarázta, hogy az előző polgármester nem indult, vagyis, nem mérkőzött volna meg Dr. Kurunczi Károllyal – ahogy szerinte a többi polgármesterjelölt sem. Ám az üresedéssel úgy gondolja, a 16 éves képviselői tapasztalata nyom a latban a választók szemében.

Megválasztása esetén nagyban számítana, hagyatkozna a volt kollégákra. Mint mondta, több jelölt elmondta neki, szívesen dolgozna vele, ilyen Luka János, Winkler László, Balsay Sándor és Mihályi Zsuzsanna is. Ő a testületben még Nikházi Árpádot látná szívesen.

 

 

Szerinte a választásoknál döntő lehet, hogy a most először szavazókat meggyőzzék a jelöltek. Ide a szórólap nem elég, családi támogatás kell! „Az otthonról hozott példát követik a legtöbben, ezért bízni kell az emberek jóindulatában!”

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-