Új testületre van szükség, akik meglátják a város problémáit. Eddig sokszor mások hívták fel a képviselők figyelmét a gondokra, amit nem szabad folytatni, mondta Bogyai Zsolt az MSZP-Szociáldemokraták helyi képviselőjelöltje Jánossomorján. A 40 éves műszakvezető vasárnapi fórumán a baloldali szemléletű változást sürgette a testületben. Mint utalt rá: Figyelő, a várost és lakóinak gondjait jól ismerő képviselőkre van szükség, mert, mint a jelölt fogalmazott: „nem szabad, hogy más hívja fel rá a figyelmet, hiszen kérni mindig nehezebb, mint adni.” Szerinte: az önkormányzat csak számokat lát, a számok mögötti embereket nem, és ez nagy baj. Mint kiemelte: Az önkormányzatból eltűnt a bal oldal képviselete és ezt fontos visszahozni!

A fórumon elhangzott, a jelölt fontosnak tartja a gyermekétkeztetés kiterjesztését, hiszen „nem lehet, hogy 2014-ben egy gyermek is éhezzen és legalább napi egyszer ne kapjon meleg ételt.” Hozzátette, sok embernek nincs lakhelye a városban, a padokon alszanak, nekik önkormányzati épületekből szállást kell kialakítani.

 

 

A belső emigráció kérdésében a hozzánk érkezettek szocializálódását tartja elsődlegesnek. „Jöhetnek, de szokták meg az itteni életet, és mielőtt idejönnének, ellenőriznünk kell, hogy milyen a szállásuk. A szállások után adót kell fizetni, és nem engedhetjük, hogy eltussolják azt.” A szállásadókat tisztességesen meg kell adóztatni és így követhető és elszámoltatható lesz a környezet.

A jelölt fontosnak tartja egy jánossomorjai munkaügyi központ kialakítását, ami felméri a helyi cégek keresletét a munkaerő-piacon és a kínálatot összehasonlítja ezzel, így is elősegítve, hogy a fiatalok itthon tudjanak elhelyezkedni.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-