Hanságligeten kezdte meg lakossági fórumai sorát Molnár Gábor, aki függetlenként a polgármesteri és képviselői címért is versenybe száll. A jelölt fő céljait foglalta össze a szombati rendezvényen. Hanságliget problémáinak meghallgatása is célja volt Molnár Gábor polgármesterjelöltnek szombati fórumán, amelyet abban a közösségi teremben tartottak, ahol jövő vasárnap a ligetiek leadhatják majd a szavazatukat. Élénk beszélgetés alakult ki a fórumon, mint kiderült, a 250 lakosú településrészen sok mindennel elégedetlenek az emberek. A megoldást abban látnák, ha Hanságligetet a mostani külterületi státusza helyett hivatalosan Jánossomorja belterületévé nyilvánítanák. A polgármesterjelölt ígéretet tett, hogy megvizsgálja majd ennek lehetőségét. Emellett fontosnak tartja azt is, hogy a településrészen működő gyárak iparűzési adójából nagyobb részt fordítson az önkormányzat Hanságliget fejlesztésére.

 

 

 

Választási program

 

Molnár Gábor választási programjának fontos pontja a bentlakásos idősotthon létrehozása Jánossomorján. De sok infrastrukturális beruházást is megvalósítana. -„A bölcsődei parkolóról beszélhetünk, a szentpéteri tér parkolójáról beszélhetünk, a Klafszky-iskola rendbetételéről beszélhetünk, a járdaprogramról beszélhetünk… Ezek nagyon fontos részei a választási programunknak, és törekszünk arra, hogy ezt mind meg is tudjuk valósítani az elkövetkező időben.”

A jelölt útfelújításokat is kilátásba helyezett, és olyan bérlakások építését szorgalmazná, amelyeket csak a helyieknek adnának ki. Az önkormányzati munkákkal helyi vállalkozókat bízna meg. Úgy fogalmazott, szeretné elérni, hogy a város kulturális életének ne csupán egy szűk kör, hanem a város valamennyi lakója a részese legyen. Támogatná a képviselő-testületi ülések élő televíziós közvetítését. De fontosnak tartja a szórakozási lehetőségek bővítését is minden korosztály számára. Fontos célja az egyház támogatása is.

 

 

JV

-hirdetés- -hirdetés-