Kell program, de azért a személyiség lesz a döntő a szavazók számára Bella Zsolt polgármesterjelölt szerint. A jelenlegi főbb városvezetési elveket megőrizni kívánó jelölt múlt héten ismertette célkitűzéseit a választókkal mindhárom településrészen.

Nem a programokra, inkább a személyre koncentrálnak majd a választók, ezt a nézetét hangsúlyozta választási fórumán kedden Szentjánoson Bella Zsolt iskolaigazgató, független polgármesterjelölt. Szerinte a célok sok jelöltnél hasonlóak, így a lakosság számára a személyiség lesz döntő a választásnál. Fórumain nemcsak programpontjait, de vezetési elveit is ismertette az érdeklődőkkel.

 

A jelölt hangsúlyozta, a most leköszönő polgármester sokat tett le a település asztalára. Megfontolt gazdálkodása, stabilitásra törekvése folytatni kívánt példa Bella Zsolt számára is. Hangsúlyozta azonban, bizonyára több dolgot is máshogy csinálna, hiszen más személyiség. Így például a lakosság véleményére egy kicsit jobban támaszkodna.

Bella Zsolt kérdésre válaszolva elmondta, a polgármester tekintélye fontos az önkormányzati munkában. „Dr. Kurunczi Károly polgármester úrnak volt egy olyan fajta tekintélye, ami több esetben is a képviselőket arra késztette, hogy hát akkor igen, akkor egyetértünk vele.” Azonban kiemelte a képviselőtestület és a bizottságok értékes tevékenységét, mint mondta, „azért itt nem Bólogató Jánosok ültek a testületben.”

 

Elvek, pontok

 

Az irányítási elvek mellett a konkrét célokról is sok szó esett. Bár eddig az iskola-összevonás és a központi iskola fejlesztése volt a cél, ám az önkormányzattól független körülmények megváltoztak, a péteri iskola megmarad. Ezért most már a Klafszky épületének minél gyorsabb felújítása a cél, hiszen a 24. órában vagyunk.

Bella Zsolt egy önkormányzati kisbuszt is szolgálatba állítana, hogy a nehezen közlekedő járóbetegeket reggel a mosonmagyaróvári kórházba, majd onnan haza juttassa.

Templom-felújítási programot is kilátásba helyezett, amit vallási, műemlékvédelmi és városképi szempontokból is halaszthatatlannak tart. Két éven belül az összes belterületi, felújításra szoruló utat felújítaná, portalanítaná. Egy pénzügyi konstrukcióban gondolkozik, amire lehetőséget lát, feltéve, ha a város biztos anyagi helyzete nem változik.

 

Hauptmann Tamás – JTV

-hirdetés- -hirdetés-