Elkezdődött a vonalfelújítás – Jövő hétfőig csak vonatpótló buszok járnak Rajka és Porpác között. Szeptember 28-tól október 6-ig a villamosítási és felújítási munkálatok miatt a vasútállomáson buszra kell szállnunk, amik módosított menetrend szerint közlekednek. (A menetrendet itt olvashatja!)

A héten már hozzánk is elér a várva várt vasútfelújítás. A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásában valósul meg, melynek összege mintegy 11,4 milliárd forint. A kivitelezés során 87 kilométer hosszúságú szakaszon kiépítésre kerül a villamos felsővezeték, ami lehetővé teszi a villamos mozdonyokra, villamos motorvonatokra való átállást.

Belföldi információ: +36 (99) 577-212

 

Így az eddigi diesel mozdonyokkal való vontatás helyett lehetővé válik a villamos mozdonyokkal, illetve a villamos motorvonatokkal történő közlekedés, ami a károsanyag-kibocsátás csökkentésének szempontjából nagy előrelépést jelent és a menetidőt is lerövidíti. A villamosításon kívül a projekt célja az állomási biztosítóberendezések felülvezérlésének kialakításával a forgalomirányítás hatékonyságának növelése. A projekt fő célkitűzései mellett több állomáson korszerűsítik a villamosítást, a biztosítóberendezést, a központi forgalomirányítási rendszert, a felsővezetéki távvezérlési és távközlési lehetőségeket, valamint megemelik a peronok magasságát.

 

 

 


Tavaly novemberben megerősítették az átkelőt, most folytatódik a munka.

A mosonszolnoki, a jánossomorjai, a hanságligeti, a bősárkányi, a szil-sopronnémeti, a beledi, a répcelaki, a hegyfalui, a pósfai, valamint az  ölbő-alsószelestei állomásokon illetve megállóhelyeken új, 55 centiméter magas peronokat építenek ki és a térvilágítás is fejlesztésre kerül.
Emellett korszerűsítésre és bővítésre kerül a csornai vontatási alállomás, a villamosításhoz szükséges biztosítóberendezési, és távközlési átalakítások megvalósulnak.

A felsővezeték kiépítésén és az állomások korszerűsítésén túl szüksége van a vasúti pálya egyes szakaszainak megerősítésére, mert a villamos mozdonyok más hatást gyakorolnak sínekre, mint a dízelesek. – áll a cég közleményében.

A térség reményei szerint a villamosítás a 86-os főút forgalmának csökkenését is hozhatja hosszú távon.

 

Módosuló közlekedés

 

A GYSEV Zrt. 2014. szeptember 28-tól 2014. október 06-ig Porpác – Rajka állomások között, 2014. október 06-tól  október 19-ig Porpác – Csorna állomások között vonatpótló autóbuszokat közlekedtet. További lényeges változás, hogy a teljes vágányzár idején, azaz október 06 – október 19. között a Szombathely – Csorna útirányon közlekedő InterCity  vonatok kerülő útirányon, Sopronon keresztül közlekednek!

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-