Zsúfolásig megtelt a JSE futópályája múlt pénteken. A város legnagyobb tömegsport rendezvénye, a Fut a város ismét minden korosztályt megmozgatott. Korcsoportonként és több számban is rajthoz állhattak a jánossomorjaiak, de nem csak a győzelem, a közösségi élmény is fontos volt.

Közel 1200 futócipőt húztak fel pénteken délután a tizedik, jubileumi futóverseny résztvevői. A Társaskör által szervezett rendezvényen 584-en indultak, ami rekordsiker. A hetedik és nyolcadik osztályosok váltófutással kezdték meg a sportolók sorát. Utánuk az óvodásoktól, a nyugdíjasokig, minden korosztály képviseltette magát.

A legfiatalabb résztvevőknek 400 métert kellett teljesíteniük, a nagyobbaknak már 1400 méteren kellett megmutatniuk mennyire kitartóak. Volt, aki előre eltervezett taktikával állt a rajthoz. Akadtak kényelmesen sétálók, de olyan is, aki szinte száguldva hagyta maga mögött a mezőnyt.

Fotógaléria a képre kattintva!
A népszerű versenyre nem csak jánossomorjaiak neveznek, máshonnan is érkeztek kis bajnokok, de a célvonalban mindenkit ugyanolyan tapsvihar fogadott. A futás mellett az Egészségfejlesztési Iroda egy EU-s pályázat keretében többek között ingyenes étkezési tanácsokkal, különböző egészségmegőrző vizsgálatokkal várta az érdeklődőket.

Szombat délelőtt még pedálozhattak, akik a pénteki futás után nem fáradtak el eléggé. Reggel a bringások keltek útra, könnyed versenyre indultak a kendergyárig. Az asztalitenisz szakosztály a sportág élő legendáját látta vendégül. Klampár Tibor többszörös Világ és Európa-bajnok, aki ’69-től 16 éven át folyamatosan megnyerte a nemzeti bajnokságot. Nevéhez fűződik az asztalitenisz ütő borításának verseny előtti friss ragasztása a „becsörgetés”, ami segítette a pörgetést, és amely évtizedekig meghatározta a sportágat a világban. A legendát sok kérdéssel árasztották el a játékosok, majd utána versenyre is keltek egymással, és a mesterrel a sportcsarnokban.

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-