22 éves barátságot ápol a jánossomorjai katolikus egyházközség a mönchoffival. Ennek ékes példája az évente kétszer megrendezett zarándokút. Múlt szombaton osztrák barátaikat láthatta vendégül a pusztasomorjai közösség, ám a szervezésből mindenki kivette a részét.

Biciklivel és autóval is sokan érkeztek szombaton a pusztasomorjai plébániára Mönchhoffból, összesen több mint 30 vendéget számolhattak meg a vendéglátók. 22 évvel ezelőtt az ausztriai település múzeumának igazgatója vetette fel az ötletet, hogy a két település lakói szorosabbra fűzzék a kapcsolatukat. A határok leomlásával ez most már könnyebben megy, mondta el Walter Weiss. Azt azonban mindkét oldalon sajnálják, hogy egyre kevesebben vesznek részt ezeken a zarándoklatokon, de remélik, hogy a fiatalabb generáció is csatlakozni fog hozzájuk a későbbiekben.

 

Fotógaléria a képre kattintva!

A résztvevők közös szentmisén adtak hálát az Úrnak, hogy immár 22 éve ápolhatják ezt a barátságot. Luka János a pusztasomorjai egyházközség tagja elmondta, hogy bár idén a Pusztasomorjai plébánián fogadták a vendégeket, a szervezésben mindhárom egyházközség kivette a részét, mindezek mellett pedig idén az önkormányzat is segített a vendéglátásban. A JTV-nek azt is elmondta, hogy a kezdetben még bátortalan résztvevők az évek múlásával túlléptek a nyelvi nehézségeken is, és mostanra már tényleg barátként üdvözlik egymást.

A következő találkozásig pedig csak őszig kell várni, hagyományosan ekkor látogatnak ki a jánossomorjaiak Mönchhoffba.

 

-hirdetés- -hirdetés-