Kilépett a nyelvtanulás az órai keretekből, a fiatalok számára kedves dalokkal, vidám játékokkal tanulhatták meg az új szavakat, kifejezéseket a jánossomorjai diákok a nyári nyelvi tábor során. Hatvan jánossomorjai diák egész évi munkájáért kapta jutalmul a doborgazi nyelvtanulós üdülést, ami a TÁMOP szabadidős pályázati program része volt.

– „A játékos német- és angol tanulás mellett igazi nyári szórakozás várt tanulóinkra június végén: Negyedikestől hetedikesekig mindenkinek tartogatott tanulnivalót, de vidámságot is a nyelvi tábor. A központi iskolából 20 angolul és 20 németül tanuló gyermek, a szentpéteri tagiskolából szintén 20 fő németes diák utazott a már évek alatt jól megismert táborhelyre. Ez végül is egy jutalomüdülés a nyelvi órákon végzett szorgalmas munkáért, tanulásért.” – mondta el Lőrinczné Karácsony Hajnal, a tábor egyik szervező-pedagógusa.

 

Fotógaléria a képekre kattintva – A képekért köszönet a táborszervezőknek!

Az angolosok olyan utazással, étkezéssel és vásárlással kapcsolatos szituációkat gyakoroltak be és játszottak el, amelyek hasznosak lehetnek külföldi utazások során. Az éttermi jeleneteket és az „Egy őrült nyaralás” címet viselő történetet a közönségnek is előadták. A jánosi németesek anyaga szintén a mindennapi beszédfordulatokra épült. Dialógusokat dolgoztak fel és játszottak el. A foglalkozásokat rejtvényekkel, témába illő viccekkel színesítették. A Klafszkys gyerekek Meseországba utaztak június végén, tették mindezt német nyelven, hiszen a nyelvi táborban minden nap feldolgoztak egy-egy Grimm mesét. Mindegyikhez plakátot készítettek, melyet ősszel az iskola aulájában is kiállítanak, mondta el a pedagógus.

A tanulás után a mozgásról is gondoskodtak a tanárok: a hip-hop elemeivel ismerkedhettek meg a diákok, majd a zene angol nyelvű szövegének értelmezése után egy koreográfiát is betanultak, amelyet elő is adtak a pénteki táborzáró bemutatón. Késő délutánonként pedig angol és német nyelvű dalokat tanulhattak.

Természetesen nem maradhattak el a tábor esti, szórakoztató programjai sem. Strandröplabda, éjjeli kincskeresés, éjszakai társasjáték, kézműves foglalkozások mind-mind színesítették a napokat. A múlt évihez hasonlóan a szombat délelőtti távozás előtt osztották ki a nyelvi táboron való részvétel elismerő emléklapjait.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-