A Szigetköz egyik legszebb része a denkpáli hallépcső. Ide evezhettek el nyári kenutáboruk koronájaként a jánossomorjai diákok. Ezzel lezárult a pályázati támogatásból szervezett iskolai nyári táborok sora, de számos élmény várt az iskolásokra az előző hónapokban.

A második évébe lépett doborgazi tábor legnagyobb túrája a denkpáli hallépcsőhöz vezetett múlt héten.

Fotógaléria a képekre kattintva!

Itt már szükség is volt a megszerzett tapasztalatokra. Tálosi Brigitta túravezető szerint sajnos nagyon kevés környékbeli fedezi fel a szigetköz szépségeit, ezért értékes, hogy a gyerekek most megismerkedhetnek, például a hallépcsővel. A kanyargós és lassan emelkedő patakra emlékeztető mű arra szolgál, hogy a halak felfelé is tudjanak vándorolni a folyón, kikerülve a sziklás, vagy duzzasztott, ember alkotta akadályokat.

 

Többen felfedezőútra is indultak, a hideggel is megküzdve mászták meg a hallépcsőt, de sokaknak a táj szépsége is elég volt. Idén 22-en vehettek részt az evezős táborban.

Az iskola két éves, 95 milliós szabadidős pályázatának része ez a tábor, de sok másik is a nyelvitől a sporton át az erdeiig. A téli sítábor féláron, a többi pedig teljesen ingyen várta a diákokat. Összesen 400 férőhellyel rendezték a táborokat, így, átfedésekkel, de közel 300 gyerek táborozhatott.  Diákonként átlagosan 30 ezer forintot, összesen 11 milliót költhetett az iskola minderre. Bella Zsolt iskolaigazgató elmondta, a legtöbb gyerek számára sokat jelentett a táborok sora, vagy akár a szabadidős pályázat is, hiszen az iskola önerőből nem tudott volna ilyen élményekkel szolgálni nekik. A télen véget ér a projekt, de jövőre sok tábort szeretne folytatni az iskola, többek között újra ellátogatnának a Szigetközbe.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-