Egy év kihagyás után ismét benépesült a pusztasomorjai játszó- és pihenő park. Korosztálytól függetlenül is kikapcsolódást nyújtott a hétvégi 9. Gödör Napok. A gyerekek a játékokat, míg a felnőttek az esti musicalt várták leginkább.

„Visszatérünk a gyökereinkhez” – fogalmazta meg a Gödör Napok legfontosabb célját Lőrincz György alpolgármester az idei rendezvény nyitányán. „Az első Gödör Napok alkalmával a Canto Excolo Kamarakórus könnyűzenei koncerttel állt a színpadra. Ez adta az ötletet, hogy idén próbáljunk meg olyan műsorszámokat felvonultatni, ahol a fellépők a helyi értékeket képviselik.” – mondta el a JTV-nek Lőrincz György.

A színpadon pedig valóban jelenleg is a városban élő, vagy innen már elköltözött volt helyi lakosok váltották egymást. A helyi zumba csoport melegítette fel a hangulatot délután, majd a Cintia Welness Club táncosai léptek a színpadra. Őket a győri Viktória Ének Stúdió énekesei követték, akik a poptól a mulatósig minden ízlésnek próbáltak megfelelni. Itt a jánossomorjai vonalat a Stúdió elszármazott vezetője képviselte, aki különleges várakozással mutatta be tanítványait egykori lakóhelyén.

 

A szülőknek azonban a színpadon kívül a Gödör másik felében felállított játékok felé is figyelniük kellett, hiszen a gyerekek most is örömmel próbáltak ki mindent. A sláger idén is a csúszda volt, de a trambulinban és az ugrálóvárban is gyorsan váltották egymást a lurkók.

 

Az idei rendezvény fő műsorszáma a Szép nyári nap című Neoton-musical feldolgozása volt, melyet most helyi és környékbeli fiatalok álmodtak és állítottak színpadra. A Boloct színtársulat és a mosonmagyaróvári FIÓK – Ifjúsági Klub színjátszóinak tagjaiból tevődött össze az előadógárda. A darab rendezője Jégh Dávid elmondta, nagyon jó volt, hogy több korosztály dolgozott együtt a darabon, úgy gondolja, a próbák alatt megszűntek a generációk közti különbségek és mindenki tanult valamit a másiktól. A fiatalok egy kis komolyságot, míg az idősebbek egy kis lazaságot. A közös munka pedig kifizetődő volt, szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni a kezdéskor a színpad előtt. A ’70-es évek sajátosságait bemutató színdarabbal pedig már az esti bulira is hangoltak a színészek, hiszen ismert slágerekkel mozgatták meg a hideg ellenére is kitartó nézőket.

 

A szervezők elmondták, fontos volt számukra, hogy a pusztasomorjai városrésznek is legyen egy saját kis ünnepe a búcsún kívül, ezért próbálkoztak újra a Gödör Napokkal. Újragondolták a dátumot, hiszen korábban problémát jelentett, hogy a mosonmagyaróvári augusztus 20.-i programok miatt kevesebb helyi vett részt a rendezvényen, de remélik, sikerül feléleszteni a korábban már sikeres Gödör Napokat.

-hirdetés- -hirdetés-