Elkészült a lámpás megvilágítás a 86-os főút veszélyes kereszteződésében, a gyárakhoz vezető mellékutaknál. Az üzembe helyezés azonban még 3-4 hetet várathat magára, ennyi időbe kerül, míg az áramszolgáltató fogyasztásmérővel szereli fel a lámpaegyüttest.

Felvillanyozó hír: a kezdeti késéseket behozva elkészült a lámpás megvilágítás az AMB, illetve a PEZ és Ed.Haas üzemek rettegett kereszteződésében, ahol több súlyos baleset történt már. A főút e része előkelő helyen szerepel az ország legveszélyesebb útszakaszai között is. A lámpák már állnak, a tereprendezés maradt hátra, és az, hogy az áramszolgáltató fogyasztásmérővel szerelje fel a szakaszt.

Januárban állapodott meg az önkormányzat és az érintett három cég, hogy a lehető leggyorsabban, a hatmilliós költségeket négyfelé osztva elindítják a munkát. Azóta a tervezés lassúságáért már tervezőt is váltott a város, hogy minél gyorsabban elkészüljön a világítás. Akkor úgy tűnt, akár szeptemberig is elhúzódhat a korábban nyár közepére ígért befejezés, ám ezt most sikerült behozni. A többi az áramszolgáltatón múlik.

Az elkészült lámpákat ezután az E.on-nak adja át a város, ő tartja karban, javítja a rendszert. A fogyasztást, ami évi 100-200 ezer forintra rúg, az önkormányzat fizeti ki a szolgáltatónak, de a cégek ennek fejében támogatják majd a város különböző céljait, rendezvényeit.

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-