Keveseknek adatik meg, hogy életük során 95-ször kívánjanak neki boldog születésnapot, a jánossomorjai Böhm Gyuláné viszont már ezt is elmondhatja magáról. Hétvégén nem csak a családja, hanem a városvezetés is köszöntötte születésnapja alkalmából Marcsi nénit, aki 1919-ben Pusztasomorján született és egész életét itt élte le. Az egyik helyi étteremben Lőrincz György alpolgármester adta át a város és a kormányfő gratulációit, Wittmann Elekné pedig verssel köszöntötte az ünnepeltet.

Marcsi néninek sok nehézséget kellett megélnie, 1946-ban családjával együtt ő is a kitelepítésre kijelöltek között volt, de végül nem kellett költözniük, magyarnak vallották magukat, német származású férje így maradhatott. Négy gyermeke született, 95. születésnapján pedig már nem csak gyermekei, unokái köszöntötték, három ükunokája is mosolyogva kívánt még sok boldog születésnapot neki. Marcsi néni a mai napig ellátja önmagát, a főzést például ha kérik sem hagyja másra, mint mondta: ő csak a saját főztjét szeretni. Barátai rendszeresen járnak hozzá a megszokott kártya partikra, ha pedig egyedül van, rejtvényfejtéssel űzi el az unalmas perceket.

Fotógaléria a képre kattintva!

Az elmúlt évek során otthonában mindig jó hangulat volt, mindig harsány öröm fogadta a vendégeket, hiszen szerinte a vidámság a hosszú élet titka.

 

-hirdetés- -hirdetés-