A tizenhármas nem a szerencsétlenség, inkább a telitalálat szimbóluma lett a fiatalok számára. Az egykori hengermalom ideális helyszíne lett a csámpás fesztiválszínterei miatt évek óta botladozó ifjúsági találkozónak, ami idén 13. életévébe lépett.

Új idők kezdődhetnek, a hengermalom még romosan is kiváló hangulatot szolgáltat a fesztiválnak. 2001-ben rendezték meg először a legendássá vált Ifjúsági Találkozót helyi fiatalok Hanság-Nagyerdőn. Az önkormányzat által anyagilag mindig támogatott, ingyenes fesztivál nemcsak fiatalok százait vonzotta széles e környékről, hanem mintát is adott: Még a szakirodalom is emlegette, mint ritka és jó modell a fiatalok közösségépítő szerveződésre. A vadászati érdekek miatt azonban 2008-ban vándorolni kényszerült a találkozó a nagyerdőből. Három évig a határcsárdában, majd a pusztasomorjai kutyaiskola területén állították fel a színpadot a szervezők, de – a bulik és a jó hangulat ellenére – azóta sem sikerült magára találnia a fesztiválnak.

 

Bár a közönség javát csak késő éjjel sikerült kicsábítani, a hajnalig tartó koncertek idén több embert mozgattak meg, mint az elmúlt években. Pénteken és szombaton a zenei stílusok kavalkádja jellemezte a programot, minden ízlésnek igyekeztek megfelelni a szervezők. A helyi és környékbeli zenekarok egymásnak adták a színpadot, késő este pedig dj-k keverték a lemezeket.

A hangulat pedig idén végre hasonló volt a sokat emlegetett Hanság-nagyerdei találkozóhoz. Az elmúlt évekhez képest szemmel láthatóan több embert vonzott az idei rendezvény.

 

Bár a biztonság érdekében az épület zárva volt a fesztiválozók előtt, szombat délután egy kis időre színpaddá alakult a malom földszinti terme. A győri Import Impró amatőr társulat a közönség ötletein alapuló rögtönzésekkel nevettette meg a közönséget. Műsorukban a közönség beleszólhatott a jelenetekbe, utasításokat adhatott a színészeknek.

A malom már nem először ad helyet színdarabnak, tavaly az Omlás Virágai malomfesztivál után a különleges helyszín most is jól hangulatot kínált nézőnek, színésznek egyaránt.

A buli végére a szervező helyi ifjúsági klub is elégedett volt. A sokéves küzdelem után az helyszínnel végre el lehet érni a régi sikereket, mondta el Pethő Benjámin, a Balassi Bálint Ifjúsági Klub Elnöke. –  „Nagyon magas elvárásaim vannak, szeretném ezt az ifjúsági klubbot és ezt az ifjúsági találkozót olyan magas szintekre emelni, mint ami annak idején volt, a nagyerdei ifjúsági találkozón.” Jövőre az idei év tapasztalataival állnak neki a 13 éves hagyomány folytatásának.

 

A fesztivált idén az önkormányzat és számos helyi vállalkozó, cég és magánszemély támogatta, akiknek a szervezők ezúton is köszönetet mondanak a nélkülözhetetlen anyagi és egyéb segítségért.

KÉ – HT

-hirdetés- -hirdetés-