24 órás rendőri szolgálatot vezettek be Jánossomorján is. Vagyis e hónap elejétől az eddigi kényszerű gyakorlat megváltozott, 24 órában teljesítenek szolgálatot helyi rendőreink Jánossomorján és körzetében.

A változást országos szinten vezették be, állami forrásból, és célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása. A fokozott jelenétnek több kategóriája van, állandó, 24 órás szolgálat, visszatérő, és két-három naponta visszatérő. Jánossomorja bűnügyi statisztikája a teljes napot indokolja, ezért az akció idejéig, vagyis február 28-ig 24 órában szolgálnak és védenek minket rendőreink. Úgy értesültünk, ha a többletmunka indokolja, további átvezénylésekkel is megerősíthetik a szolgálatokat, ám jelen pillanatban az őrs jelenlegi állománya végzi a feladatokat.

Az egész országra kiterjedő programhoz 2,287 milliárd forint többletpénzt biztosít a kormány. Ez a tavaly bevezetett mintaprogram folytatása, akkor öt megyében (Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár, Hajdú-Bihar) vezették be. Akkor azokban a térségekben jelentősen nőtt az elfogások és csökkent a bűncselekmények száma.

HT

-hirdetés- -hirdetés-