Többszörös jánossomorjai sikernek tapsolhattunk a hétvégi, nyolcadik Volután. A helyi üzemek sárkányhajós csapatai sikerrel eveztek, az AMB egyenesen remekelt, de sok jánossomorjai indult a mosonmagyaróvári csapatok tagjaként is. Tekintse meg itt a szombati győztesek sorrendjét!

A Voluta sárkányhajó fesztiválon rengeteg környékbeli cég, baráti társaság állt rajthoz, hogy megméresse tudását és nem kevésbé, hogy egy nagyon jót szórakozzon. A jánossomorjai AMB három kategóriában is dobogóra állhatott, de szépen szerepeltek az SMR evezősei és a Dr. Oetkeres Eredeti Pudingok is. Idén minden eddiginél több sárkány úszott a Mosoni-Dunán a nyolcadik Nemzetközi Voluta Vízi Fesztiválon szombaton. Különböző tapasztalati szintű amatőrök mérkőzhettek az Itatónál. A versenyzőknek 250 m-t kell evezniük, hármas csoportokban, így van, aki könnyebb, van, aki nehezebb mezőnybe kerül. Igaz, már csütörtökön kezdetét vette a vízi karnevál, ami vasárnapig tartott.

Fotógaléria a képre kattintva!

A vízi fesztivált nyolc évvel ezelőtt rendezte meg először a mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület. A Mosoni-Dunán a profiktól a kezdőik mindenki evezőt ragadhat. A sárkányhajózás évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a környéken.

 

 

Voluta Nemzetközi Vízi Karnevál 2014.

Szombat

 

Újonc mix sárkányok

Hangover   3

Elektro Dragon   2

TransforMERSZ   1

 

 

Fiatal mix sárkányok

VNT Metál   3

Óvári Tűzokádó   2

AMB   1

 

 

Öreg mix sárkányok

Rekultív Magyarország   3

Vaskakas   2

SMR   1

 

Férfi sárkányok

SMR   3

AMB Dragons   2

SV Autó   1

 

 

Női sárkányok

Rekultív – BOS   3

AMB Ladies   2

SMR   1

 

Üldözéses Hosszútáv

Vaskakas        08:42.:00   1

AMB   08:50.86   2

SMR   08:59.63   3

-hirdetés- -hirdetés-