Amikor utoljára kell kimenni az iskolaudvarra, talán még kelletlenebbek a diákok, mint az eddigi évek szüneteiben. Délelőtt még mosolyogva, délután már könnyek között búcsúztak a nyolcadikosok pénteken és szombaton az általános iskolától. Szeptembertől több, mint 60 diák kezdi új intézményben a tanévet. A város idén is jutalmazta a nyolc év alatt kiemelkedő eredményeket elért tanulókat.

Vicces tánckoreográfiákkal, tehetségkutatóval és egy képzeletbeli 10 éves osztálytalálkozóval búcsúztak pénteken a vidám ballagáson a központi iskola nyolcadikosai ott maradó diáktársaiktól. Műsorukkal nem csak a diákoknak csaltak mosolyt az arcukra, egy-egy jól kitalált mondat hallatán a tanárok is magukra ismertek és együtt nevettek a búcsúzó osztályokkal. A színes jelmezbe bújt ballagók a várostól is elköszöntek.

Délutánra a vicces ruhákat az ünneplő váltotta fel, két nyolcadikos osztály indult útjára a központi iskolából. A ballagók versekkel mondtak köszönetet a szülőknek és természetesen a tanároknak is. Az énekkarosok és a ballagók közös dalokkal köszöntek el.

Bella Zsolt iskolaigazgató ünnepi beszédében jó tanácsokkal látta el a véndiákokat, kiemelte, hogy amíg saját magukban bíznak, addig nem érheti őket baj, a megfelelő alapokat az iskolában megkapták, így már csak rajtuk múlik, mit kezdenek az életükkel.

Fotógalériák a képekre kattintva!

Az évfolyamban kiemelkedően sok tehetséges fiatal tanult, akik munkájukért díjakat vehettek át. Az évek óta hagyományos Jánossomorja Kiváló Tanulója díjat az idei évben összesen négyen, két mosonszentjánosi és két mosonszentpéteri diák vehette át. Németh Sára és Lőrincz Bálint a központi iskola diákjai nyolc év alatt végig kiemelkedő tanulmányi eredménnyel zárták a tanéveket, számtalan versenyről hozták el a legjobbaknak járó díjakat.

Mosonszentpéteren a Klafszky Katalin tagiskolában szombaton csengettek be utoljára a ballagóknak. Hetedikes társaik mindenkitől személyes üzenetekkel búcsúztak, a ballagók pedig egy-egy szál virággal köszönték meg a tanárok munkáját. Elköszöntek búcsúzó korábbi pedagógusaiktól is.

Idén mosonszentpéteren is kiemelkedően jó eredmények születtek, ezért a tagintézményben is két diák vehette át Jánossomorja Kiváló Tanulója címet. Rubin György és Wally Martin nem csak a tanulásban, a sportban és az iskolán kívüli tevékenységekben is nyolc éven keresztül kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. De sok tanulót emelhettek ki tanulmányi, sport vagy közösségi munkájáért is.

A két intézményből összesen 65 diák ballagott el a hétvégén.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-