Az idei évfolyamban rengeteg kiváló tanulónak vagy nyelvvizsgát szerzett diáknak gratulálhatott a polgármester, aki idén utoljára köszöntötte a diákokat. Az elköszönő véndiákok egy Jánossomorja címerrel ellátott tollat kaptak a várostól, hogy a középiskola fontos pillanataiban jelképesen tovább segítse őket városuk.

19 évvel ezelőtt találkozott ilyen jellegű ünnepségen először Jánossomorja polgármestere a ballagó diákokkal, és Dr. Kurunczi Károly polgármesterkén most tehette ezt meg utoljára. Elmondta, fontosnak tartja ezt az ünnepséget, hiszen ez meghittebb, barátságosabb az iskolai búcsúzásnál, ilyenkor csak a ballagók és a városvezetés találkozik, rokonok, szülők és vendégek nélkül és így talán az emlék és a tanácsok tovább megmaradnak meg bennük.

A ballagók versekkel köszöntek el a városvezetéstől és megköszönték a hosszú éves munkát, amit közvetve vagy közvetlenül de értük tettek.  A polgármester is próbálta jó tanácsokkal ellátni a nagy kihívás előtt álló diákokat, elmondta, fontos, hogy az embernek mindig legyen célja, amiért minden nap küzdhet.

Fotógaléria a képre kattintva! 

A városvezetés minden ballagónak gratulált, köszöntötték a tanulásban, közösségi munkában vagy sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat.  Voltak olyan diákok, akiknek érdemeit akár naphosszat is sorolhatta volna a polgármester.

A ballagók és a tanáraik is nehezen vesznek ilyenkor búcsút egymástól.  Németh László, osztályfőnök elmondta, néha a tanárok is megkönnyezik a meghatóra sikerült búcsúzó videókat, vagy a közös fénykép-nézegetéseket. A ballagók pedig mennének is meg nem is, kíváncsian várják az új kihívásokat, az új embereket, de nehéz szívvel hagyják itt a jól megszokott iskolát, a barátokat. – mondta el Burus Eszter tanuló.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-