Talajgyakorlatokban jók vagyunk. Az elmúlt évek leggyengébb bajnoki szezonját produkálta a JSE felnőtt labdarúgó csapata. Az együttes a kilencedik helyen zárta a bajnokságot, ami elmarad a vezetőség által kitűzött első hatba kerüléstől. A tabellán elfoglalt helyezésnél azonban nagyobb gond, hogy a gárda az utolsó hét meccsén még pontszerzésre sem volt képes.

Áprilisban még úgy tűnt, minden rendben van, hiszen a dobogóra mindvégig esélyes, nálunk jobb erőkből álló Lipótot kiütöttük a kupából, majd saját otthonában is legyőztük bajnoki találkozón, mindkét alkalommal vesztes helyzetből fordítva. Aztán a húsvéti csoda után pofozógéppé vált a csapat. Ezután már nem tudtak felállni a fiúk.

Hétből semmi – Gyenge kezdés, erős visszaesés

Április 20. után mindegy volt ki az ellenfél, és az is, hogy idegenben játszunk-e, vagy itthon. A kiesőjelölt Kapuvár Jánossomorján aratott 5-1-es győzelmet, a leggyakoribb vereség pedig a 4-1 volt. Nem bírtunk a tabella végén tanyázó Gönyűvel sem, több gárda a mi legyőzésünkkel menekült meg a kieséstől.

 

Keserű búcsú

Zalka Péter vezetőedző utolsó jánossomorjai mérkőzése sem sikerült fényesen. A pokoli hőségben lejátszott találkozón a Nyúl 6-1-re verte a mieinket, három gólt az utolsó 10 percben szerezve. Ez a győzelem végül bronzérmet ért az ellenfélnek, így nem csak a tabella végén, hanem az elején végző együtteseknek is kellemes emlékei maradhatnak a jánosi kék-fehérekről az idén.

 

Akik csukában haltak meg…

A csapategység látványosan szétesett a tavasz második felére, több helyi játékos is elhagyta a klubot, hiányuk érződött a csapat játékán. A morál romlása magával hozta a vereségeket és vitákat, és komoly problémát jelentett a nem megfelelő edzéslátogatottság is, sokan és sokat hiányoztak a felkészítésekről, munka nélkül pedig a klasszis sem tud teljesíteni, mondta el az edző.

 

 

Gyökeres változások

Az idei teljesítményt látva nem csak a korábbi dobogós évek tűnnek távolinak, hanem az első hatba kerülés is. A vezetőség 3-4 távozó játékossal számol, helyükre helyi kötődésű fiatalokat hívnának, akik a közelmúltban hagyták el a JSE csapatát. Az edzőváltás is biztos, de konkrét nevekről még nem esett szó.

 

U19-es helytállás

Az ifjúsági csapat a nyolcadik helyen zárta a bajnokságot, a megyei első osztály legfiatalabb keretével. Az utolsó fordulóban a gárda jelentős részét most ballagó, 14 éves játékosok alkották. Az U19-es együttes 3-0-ás előnyt dolgozott ki a több felnőtt játékossal felálló Nyúl ellen, ám végül a 35 fokos meleg, és a fizikai fölény 3-3-as döntetlent és pontosztozkodást hozott. A fiataloknak így sincs szégyenkezni valójuk. Az együtt maradó játékosok Madarász Tibor edző irányításával,a jövőben meghatározóak lehetnek a megyei első osztály utánpótlás bajnokságában.

 

Prátser Krisztián – Hauptmann Tamás

A fotók a Petőháza-JSE mérkőzések készültek 2013-ban.

-hirdetés- -hirdetés-