Az óvodától vett búcsú nem mindig örömteli, de pénteken Várbalogon a legszomorúbb pillanatokat élték át szülők, gyerekek, óvónők és minden lakó. Bezárt ugyanis a várbalogi óvoda. A település ovisai és pedagógusai is jánossomorján folytatják tovább. A kistelepülés utolsó oktatási intézményére került lakat ezzel.

Közösen búcsúztak el az iskolába induló gyerekek és szüleik az Aranykapu Óvoda várbalogi tagintézményétől. Nem csak az iskolás korú ovisok, de kisebb társaik is az utolsó évet zárták itt. Ezzel az évvel ugyanis befejezte működését Várbalog utolsó, még működő intézménye, az óvoda. A gyerekek a kedvenc mesejátékukkal indultak a vakációra, a ballagók pedig versekkel köszöntek el társaiktól. A kisebbek pedig hasznos tanácsokkal is ellátták nagyobb barátaikat. Ők szomorúan hagyják itt az óvodát, de mégis nagy várakozással indulnak az első osztályba.

Fotógaléria a képre kattintva!

Az ovisok szeptembertől a pusztasomorjai és szentjánosi óvodákban kezdik az évet, az óvónők pedig szintén pusztasomorján folytatják nevelő munkájukat. Nemcsak az óvónőknek és a gyerekeknek, de a településnek is nagy veszteség az óvoda bezárása. Járdán Krisztina polgármester elmondta, nagyon szívbemarkoló érzés a bezárás, hiszen nagyon szerették az ovit, és meg is próbáltak mindent azért, hogy ne zárják be az intézményt, de a törvény szava ez.

Idény nyolc gyermek jár az óvodába. Két éven belül nincs esély arra, hogy elérik a működéshez szükséges tizenhárom főt Várbalogon. Ez alatt viszont az állam nem enged csoportindítást az óvodákban. Az ovisokat a kistérségi busszal fogják Jánossomorjára hozni.

 

PB – JTV

-hirdetés- -hirdetés-