Lakástűz a Liget közben

A Liget köz egy elhanyagolt házában ütött ki tűz május 28-án, szerdára virradó éjjel egy óra tájban. Az épület hátsó konyhájában csaptak fel a lángok, a helyiségből azonban hamar a tetőre terjedt a tűz, majd a lángok villámgyorsan végigfutottak a régi tetőszerkezeten. [Videó és fotógaléria az oltásról!]
A ház teljesen leégett, a tető több helyen beomlott, a födém erősen megrongálódott, a falak kiégtek. A lángok a környező épületeket, fákat is veszélyeztették, de a hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók gyors beavatkozásának hála sikerült megakadályozni, hogy a szomszédokban is kárt tegyenek.

 

Képsorok az oltásról és a kiégett, életveszélyes házról! – Szöveg nélkül

A nehezen megközelíthető ház tetőzete szinte pillanatok alatt porig égett – Fotógaléria a képekre kattintva!

A lángok a konyhában keletkezhettek

Kimerült önkéntes tűzoltóink a több órás oltás után, hajnali négy órakor

A lakót nem találták a házban és a környéken, a tűben nem sérült meg senki. A házban S. J. hatvan év körüli, fekete hajú, szakállas férfi lakik, akit ma már a helyi polgárőrség is keres. Kérik a lakosságot, ha valaki a hollétéről tudomást szerez, értesítse a rendőrséget, polgárőrséget! (RENDŐRSÉG: 06/30-339-8841, 06/96-215-433, 107, POLGÁRŐRSÉG: 06/30-266-8661 )

Az épületben nem volt áram és gáz. A lakó igen rossz körülmények között élt, évek óta mécsesekkel, gyertyákkal világított, főzött. Tavaly télen már egyszer ütött ki tűz nála – valószínűleg egy feldőlt gyertya miatt.

Az épület tulajdonosa még másnap sem került elő…
Ebben a helyiségben keletkezhettek a lángok, az okok még nem tisztázottak

 

A gerendázat teljesen leégett – elhullott állat bordáiként merednek az ég felé a tetőgerendák

Öt tűzoltóautó végezte az oltást, Mosonmagyaróvár, Lébény, Csorna és Jánossomorja tűzoltói éjjel háromig dolgoztak, komoly bátorságról téve tanúbizonyságot. Oxigénmaszkban is végezték az oltást, a tetőt szabadították meg az éghető anyagoktól. A mentők is sokáig vártak készenlétben, a legrosszabbtól tartva.

A lakhatatlan épületet lezárták, bemenni tilos és életveszélyes!

 

 

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-