Balesetmentes utazást, biztonságos hazaérkezést. – Ezt kívánta minden motorosnak Kótai László plébános a már hagyományos motorszentelésen, szombaton. Közelről és távolról több mint hatvanan érkeztek, hogy áldást kérjenek járműveikre, és hogy biztonságban indulhassanak el a közös túrára.

Motorosok töltötték meg az uszoda melletti utcát szombaton: Isten gondviselő jóságát kérték a járművekre a harmadik jánossomorjai motorszentelésen. A helyi motoros baráti kör által szervezett eseményen Kótai László plébános egyenként is megáldotta a kétkerekűket. Ő is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy motorral közlekedni sokkal veszélyesebb, mint autóval, ezért egymásra is jobban kell vigyáznunk. Az atya a JTV-nek elmondta: „Amikor felülünk a motorra, akkor egyre inkább érezzük azt, hogy Isten kezében az életünk. Aki sokat járt már az utakon, akár motorral, akár autóval, az tudja, hogy annyi helyzet volt már, amikor bajba kerülhettünk volna.” Pont ezért fontos szerinte egy fohásszal útnak indulni. Kótai László saját maga is motoros, ő leginkább önfegyelemre és felelősségre ösztönözné a vezetőket. Szombaton nemcsak Jánossomorjáról, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek motorosok. Összesen több mint hatvan járműre és utasra kértek áldást.

Baranyai Zsolt főszervező elmondta, hogy nekik is fontos, hogy figyeljenek rájuk az utakon, hiszen őket is minden túra után hazavárják. „Amikor társaságban motorozunk, az azért kicsit más, mintha egyedül elindulnék. Így fel tudjuk magunkra hívni a figyelmet. Azt üzenném mindenkinek, aki útnak indul, hogy tartsuk be a szabályokat és vigyázzunk egymásra!”

A szervezők a szentelés mellett a helyi motoros közösséget is erősíteni szeretnék a rendezvénnyel. A résztvevők a templom javára is gyűjtöttek adományokat. Közös imádság után ausztriai túrára indultak, este pedig koncertekkel szórakoztak a Sarock vendéglőben. Itt Rudán Joe és a Hit The Road Band játszott akusztikus rock dalokat, kiválóan – és persze hajnalig.

 

PB

-hirdetés- -hirdetés-