Azt szavalja már az egész város… – Egymásnak adták a kilincset egész nap a városi könyvtárban a látogatók. Délelőttől egészen estig szóltak a versek idén is a költészet napjára emlékezve. Ovisok, a körzet öt iskolájából idesereglett iskolások és felnőttek egyaránt elmondták kedvenc soraikat a magyar líra ünnepén. [Fotógaléria a rendezvényekről!]

Az ovisok vidám, tavaszváró versekkel készültek, de olyanok is voltak, akik az ovis lét nehézségét foglalták versbe, elmesélték, hogy a cipőkötés nem is olyan egyszerű. A kicsik nagy örömmel álltak ki társaik elé, hogy az otthon gondosan begyakorolt költeményeket elszavalhassák.

Ismét városunk rendezte meg a körzeti szavalóversenyt, ahol az alsós kisdiákok állhattak ki társaik elé. Öt környékbeli iskola több mint száz diákja szerepelt a zsűri előtt, akik osztályonként és versek, prózák, vagy verses mesék szerint elosztva hallgatták meg az alsósokat.

A verseny után a RizikóFaktor zenekar gyerekdalokkal, megzenésített gyerekversekkel kedveskedett a diákoknak. Több kézműves foglalkozást is meglátogathattak a verseny után a kicsik, nemezelhettek, lufit hajtogathattak többek között. A versenyről minden résztvevő egy emléklappal tért haza, a legjobbak pedig könyvjutalomban is részesültek.

Este a felnőtteké volt a könyvtár. Saját szerzeményeket, kortárs költők műveit, de megzenésített verseket is hallhattak azok, akik részt vettek a Második Versünnepen. A résztvevők szeretnék, ha nem csak évente egyszer találkoznának azok, akiknek sokat jelentenek a magyar versek, ezért szeretnének egy versklubot létrehozni városunkban, hogy a magyar vers értékét megőrizzék, egymásnak átadják.

Magyarországon 1964 óta ünneplik a költészet napját április 11-én, József Attila születésnapján.

-hirdetés- -hirdetés-