Minden remélt létszámot felülmúlt a vasárnapi Magic Dance amatőr minősítő táncverseny Jánossomorján. Több mint 80 koreográfia, közel 400 táncos – ezek a kifejező adatai a rendezvények. Ilyen számok mellett már az is elismerésre méltó, hogy mindez belefért egy napba. Az pedig hab a tortán, hogy a rengeteg helyi néző számos jánossomorjai sikernek tapsolhatott. [Fotógaléira!]

Ritkán látott zsúfoltság uralkodott a művelődési ház nagytermében, kiváltképp a kicsik előadásai alatt. Délelőtt 11-től ötig szinte folyamatosan dolgoztatták a színpad deszkáit a táncosok. A harmadik évébe lépett Magic Dance Amatőr Minősítő Táncverseny koreográfiáira csaknem 500-an neveztek, ami az átfedésekkel együtt is közel 400 fiatalt jelent, akik mini, gyerek, junior és felnőtt kategóriákban szerepeltek. A tág térséget is sikerült összefognia a szervezőknek, hiszen többek között Pápa, Fertőd, Halászi, Mosonszolnok, Mosonmagyaróvár és Jánossomorja modern táncos fiataljai is képviseltették magukat. A nevezési díj és a belépőjegy ellenére az öltözők mellett a padsorok is zsúfolásig megteltek, a nézők még az állóhelyekről is végig buzdították a versenyzőket, családtagokat.

Fotógaléria a képre kattintva!

Fotógaléria a képre kattintva!

Fotógaléria a képre kattintva!

Tóthné Földes Mária, a verseny szervezője elmondta, sok kiváló produkciót láttak, de az sem másodlagos, hogy micsoda táncos közösség alakult ki mára ezen a rendezvényen. –„Örülök, hogy a térség táncéletét sikerült összefogni. Itt egy táncos közösség ünnepelt ma, hiszen mára baráti kapcsolatok alakultak ki, jó volt a hangulat, mindenki szurkolt a másiknak, és örült egy-egy jól sikerült produkciónak. Mindez nagyon-nagyon jó érzés.”

Fotógaléria a képre kattintva!

Fotógaléria a képre kattintva!

A jánossomorjaiak minden kategóriában számos díjat, aranyérmet és elismerést hoztak el, sok koreográfiát emelt ki a zsűri. A gyerek kategória legjobb táncosa a Cintia Fit Dance sorait erősítő Molnár Csenge lett, aki egyöntetűen kivívta mindenki elismerését, mondta el a JTV-nek a szervező. Tóthné Földes Mária hozzátette, Jánossomorján rendkívül kiteljesedett a moderntánc-élet, ezért is kap helyet rendszeresen Jánossomorján a rendezvény, hiszen a fellépők zöme városunk lakója. Három stúdió dolgozik itt, egyedi stílusban, remek minőségben.

Fotógaléria a képre kattintva!

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-